Dažniausiai užduodami klausimai

Skrydžiai

Skrydžio dokumentai

1. Kokių kelionės dokumentų gali prireikti skrydžiui?

Keliaujant į kitą šalį lėktuvu kiekvienas keleivis privalo turėti būtinus kelionės dokumentus ir vizas atsižvelgiant į išvykimo, tranzito ir atvykimo šalių įstatymus. 

Pasas ar asmens tapatybės kortelė, kurių galiojimo terminas baigiasi kelionės metu, laikomi negaliojančiais. Daugelis valstybių reikalauja, kad turisto pasas galiotų ne trumpiau kaip 6 mėnesius skaičiuojant nuo kelionės pabaigos dienos (gali būti reikalaujama ir 12 mėnesių galiojančio paso).

Asmens tapatybės kortelė galioja ne visose užsienio šalyse, todėl vykstant į tas šalis yra būtinas pasas. Pasitikrinti ar galioja jūsų asmens tapatybės kortelė toje šalyje, į kurią norite vykti, galite LR užsienio reikalų ministerijos puslapyje. )

 

2. Ar vairuotojo pažymėjimą oro uoste galima pateikti kaip asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą? 

Negalima, būtina pateikti asmens tapatybės kortelę arba pasą. 

 

3. Į kurias šalis keliaujant yra reikalinga viza?

Viza - tai požymis, kad valstybė asmeniui leido atvykti į jos teritorija, vizą turėti yra privaloma, išskyrus tuos atvejus, kai pasiektas tarpvalstybinis susitarimas dėl bevizių kelionių. Ar Jums vykstant į kitą šalį reikalinga viza galite pasitikrinti oficialiame LR užsienio reikalų ministerijos konsulinės informacijos puslapyje.

 

4. Kokiu atveju persėdant oro uoste Rusijos Federacijos teritorijoje tranzitinė viza neprivaloma?

Užsienio piliečiui, skrendančiam tarptautinių oro linijų lėktuvu su persėdimu tame pačiame oro uoste Rusijos Federacijos teritorijoje (jeigu tame oro uoste yra tranzito zona) ir turinčiam tinkamai įformintus dokumentus, patvirtinančius teisę įvažiuoti į paskirties valstybę, ir lėktuvo bilietą su patvirtinta išvykimo data iš persėdimo oro uosto Rusijos teritorijoje per 24 valandas nuo atvykimo momento, tranzitinė viza nereikalinga.

Gauti tranzitinę vizą privaloma, jeigu išeinama iš tranzito zonos.

 

Komentarai