Mano skrendu.lt
Ieškok
Pagalba
DUK
Bendraukime
Apie

Atostogų skrydžiai Vilnius  Larnaka

Kipras – rojus Europoje

Kodėl kelionės į Kiprą tokios populiarios? Atsakymas paprastas – keliautojams sunku atsispirti pigiems lėktuvų bilietams į devynis mėnesius trunkančią vasarą, palmių oazes ir paplūdimius, subtropinį klimatą, šiltų žmonių draugiją ir dar daugiau! >>>

Kipras – rojus Europoje

Kodėl kelionės į Kiprą tokios populiarios? Atsakymas paprastas – keliautojams sunku atsispirti pigiems lėktuvų bilietams į devynis mėnesius trunkančią vasarą, palmių oazes ir paplūdimius, subtropinį klimatą, šiltų žmonių draugiją ir dar daugiau!

Larnaka – vienas iš populiariausių Kipro miestų

Ką įdomaus pamatysite nuvykę į vieną iš seniausių ir didžiausių miestų Kipro saloje?

  • Foinikoudes yra 600 m ilgio palmių promenada, apimanti pakrantės liniją. Žymiausioje Larnakos gatvėje vilioja įvairios pramogos, kultūriniai renginiai, kavinės, restoranai.
  • Druskos ežeras traukia ne tik turistus, bet ir flamingus. Išvyskite būrius egzotiškųjų paukščių!
  • Kipre sutaria krikščionybės ir islamo religijos. Garsiausios religinės vietovės Larnakoje yra Šv. Lazaro bažnyčia ir Hala Sultan mečetė.

<<<

Mėgaukitės graikišku maistu

Pateikiame keletą išsamių graikiškų valgių aprašymų.

  • Grilyje keptas kiprietiškas halloumi sūris. Jis, patiektas šiltoje pita duonoje, pagardintas pomidorais bei gražgarstėmis, yra vienas iš populiariausių patiekalų Kipre.
  • Koupepia patiekalas gaminamas iš maltos mėsos, ryžių, svogūnų, pomidorų ir žolelių įdaro bei vynuogių lapų. Turbūt šį patiekalą būtų galima pavadinti graikiškais balandėliais.
  • Pagrindiniai Oven macaroni patiekalo ingredientai: didelės makaronų tūbelės, Bešamelio padažas, malta kiauliena ir anari sūris. Patiekalas kepamas orkaitėje. >>>

Mėgaukitės graikišku maistu

Pateikiame keletą išsamių graikiškų valgių aprašymų.

  • Grilyje keptas kiprietiškas halloumi sūris. Jis, patiektas šiltoje pita duonoje, pagardintas pomidorais bei gražgarstėmis, yra vienas iš populiariausių patiekalų Kipre.
  • Koupepia patiekalas gaminamas iš maltos mėsos, ryžių, svogūnų, pomidorų ir žolelių įdaro bei vynuogių lapų. Turbūt šį patiekalą būtų galima pavadinti graikiškais balandėliais.
  • Pagrindiniai Oven macaroni patiekalo ingredientai: didelės makaronų tūbelės, Bešamelio padažas, malta kiauliena ir anari sūris. Patiekalas kepamas orkaitėje.

Larnaka – pigus kurortas

Nebrangiame Larnakos restorane pagrindinis patiekalas kainuos apie 10 Eur, mažas gaiviojo gėrimo buteliukas kainuos 1,31 €. Jei naudositės viešuoju transportu, už bilietą į vieną pusę sumokėsite 1,50 €.

Vilnius – savaitgaliui ar savaitei?

Vilnius tituluojamas viena iš pigiausių krypčių, kurią savaitgaliams su malonumu renkasi keliautojai. Jeigu Vilnius jums tebus savaitgalio miestas, tada tai bus vienas iš geriausių jūsų savaitgalių. Lietuvos sostinė garsėja dėl savo kultūros, meno, architektūros lobyno, žymaus senamiesčio.

Vilnius – Lietuvos meno ir kultūros sostinė

Pažinkite Lietuvos meną, kultūrą, tradicijas, papročius, istoriją Vilniuje!

  • Vilniaus paveikslų galerijoje arba Chodkevičių rūmuose Didžiojoje gatvėje galima apžiūrėti nuolatinę klasicistinių interjerų bei „Lietuvos dailė XVI–XIX a.“ ekspozicijas. Galerijoje dažnai vyksta parodos, edukacinės programos, koncertai.
  • Didžiausio ir seniausio Lietuvos nacionalinio muziejaus ekspozicija pristato lietuvių kultūrą, atspindi jos istoriją, atveria archeologinius, meninius, etninius Lietuvos kultūros lobynus.
  • Signatarų namai šiais metais ypač traukia lietuvius. Į Signatarų namus 2018-iais buvo atgabentas prieš 100 metų vasario 16 dieną būtent čia pasirašytas Lietuvos nepriklausomybės aktas.

Lietuviško maisto restoranai Vilniuje

Pigius skrydžius į Vilnių rezervuoti verta vien dėl nuostabaus ir dar pigaus lietuviško maisto!

  • Ertlio namas. Vilniaus senamiestyje esančiame restorane ragaujama XVI–XX a. lietuvių virtuvės patiekalų. Vafliai su fazanu, šafranu, raugintomis daržovėmis ir svogūnų uogiene. Keptų pastarnokų sriuba su džiovinta žuvimi ir sterku ir kt.
  • Marceliukės klėties meniu mirga tokie lietuviški valgiai: kindziukas, kepsniai, silkės, šaltibarščiai, kiaušinienė, šašlykai, kugelis, bulviniai blynai, cepelinai ir dar daug visko!
  • Restoranas Medininkai – tai autentiška aplinka, renesanso stilius, gotikiniai skliautai ir, žinoma, lietuviški bei užsienietiški patiekalai.

Vilniuje pigu arba pigiau

Aukštos klasės restorane kainos svyruoja nuo 4 iki 20 Eur. Pigesniame restorane karštas patiekalas kainuos 4–7 Eur, o desertas kelis eurus. Bilietas į muziejų Vilniuje paprastai kainuoja taip pat tik kelis eurus, rečiau – 10 Eur.

---

<<<