Pigūs skrydžiai Vilnius Varšuva
Atstatyta Lenkijos sostinė
Varšuva – Lenkijos veidas ir didžiausias šalies miestas. Šiam miestui teko išgyventi daug skaudžių istorinių momentų. Varšuva buvo stipriai suniokota, tačiau dabar miestas sėkmingai atstatytas pagal išlikusius tapytojų paveikslus. Lėktuvų bilietai jau paruošti. Lekiame apsižvalgyti! >>>
Atstatyta Lenkijos sostinė
Varšuva – Lenkijos veidas ir didžiausias šalies miestas. Šiam miestui teko išgyventi daug skaudžių istorinių momentų. Varšuva buvo stipriai suniokota, tačiau dabar miestas sėkmingai atstatytas pagal išlikusius tapytojų paveikslus. Lėktuvų bilietai jau paruošti. Lekiame apsižvalgyti!
Lankytinos Varšuvos vietos
Varšuvos senamiestis įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą kaip miestas, detaliausiai atkurtas pagal išlikusius šaltinius. Kiekvieną atvykėlį žavintis senamiestis, turintis, ką parodyti. Keletas lankytinų vietų jums:
- Aplankykite senamiesčio centre esančią aikštę. Būtent nuo šios vietos pradėjo kurtis miestas. Aikštėje gausu autentiškų pastatų, atstatytų pagal XIII a. architektūros sprendimus.
- Wilaw rūmai – nacionalinis paminklas, reprezentuojantis Lenkijos baroko laikotarpį. Šalia pastato įsikūręs nepaprasto grožio parkas su fontanais, tvenkiniais. Yra galimybė išsinuomoti laivą ir pasiplaukioti aplink rūmų teritoriją.
- Karališkoji pilis – tai vieta, kurioje gyveno šalies valdovai. Nepraleiskite progos užsukti į vidų. Ten tvyro tikra karališka atmosfera.
Ragaukite Lenkijos virtuvės patiekalų
Varšuva – palanki vieta paragauti tradicinio Lenkijos virtuvės maisto. Šio krašto virtuvė garsėja kaip viena iš sočiausių. Lenkijos piliečiai labai mėgsta juodą duoną bei namines dešreles. Siūlome paragauti šių patiekalų:
- Lenkiški blyneliai – tai itin ploni blyneliai su saldžiu varškės sūriu bei vaisiais. Puikiai tinka lengviems pusryčiams.
- Tradicinio skonio mėgėjams siūlome paragauti medžiotojo troškinį. Patiekalą sudaro raugintų kopūstų salotos, naminės kiaulienos dešrelės bei virtos bulvės.
- Desertui siūlome lenkiškus pyragėlius. Juos gamina iš purios tešlos ir džemo įdaru. Dera prie kavos puodelio.
Varšuvos miesto kainos
Kainos Lenkijoje nėra didelės. Dauguma turistų nustemba, išvydę tokias kainas. Taigi sutaupyta ne tik pigiems lėktuvo bilietams, bet ir pačioms atostogoms. Pietūs kainuos 5 eurus, miesto centre galite apsistoti už 20 eurų. Pasigardžiuoti kavos puodeliu galite už 2 eurus. >>>
Ragaukite Lenkijos virtuvės patiekalų
Varšuva – palanki vieta paragauti tradicinio Lenkijos virtuvės maisto. Šio krašto virtuvė garsėja kaip viena iš sočiausių. Lenkijos piliečiai labai mėgsta juodą duoną bei namines dešreles. Siūlome paragauti šių patiekalų:
- Lenkiški blyneliai – tai itin ploni blyneliai su saldžiu varškės sūriu bei vaisiais. Puikiai tinka lengviems pusryčiams.
- Tradicinio skonio mėgėjams siūlome paragauti medžiotojo troškinį. Patiekalą sudaro raugintų kopūstų salotos, naminės kiaulienos dešrelės bei virtos bulvės.
- Desertui siūlome lenkiškus pyragėlius. Juos gamina iš purios tešlos ir džemo įdaru. Dera prie kavos puodelio.
Varšuvos miesto kainos
Kainos Lenkijoje nėra didelės. Dauguma turistų nustemba, išvydę tokias kainas. Taigi sutaupyta ne tik pigiems lėktuvo bilietams, bet ir pačioms atostogoms. Pietūs kainuos 5 eurus, miesto centre galite apsistoti už 20 eurų. Pasigardžiuoti kavos puodeliu galite už 2 eurus.
Kaip atsirado Vilnius?
Vilniaus miesto įkūrimas siejamas su kunigaikščio Gedimino sapnu. Legenda pasakoja, kad Vilnių pradėta kurti nuo to laiko, kai pirmasis Lietuvos kunigaikštis Gediminas susapnavo staugiantį vilką ant aukšto kalno. Intriguoja, tiesa? Skubėkite susipažinti su šiuo miestu iš arčiau.
Būdami Vilniuje nepraleiskite
Miestas tituluojamas vienu iš autentiškiausių visame Baltijos regione. Vilnius nedidelis, tačiau čia galima pamatyti, kaip puikiai dera modernioji ir senoji miesto architektūra. Vilniaus upė Neris skiria senąjį Vilnių nuo moderniojo Vilniaus. Stabtelkite pasigrožėti šiose vietose:
- Užupio respublika – tai vieta, kuri save vadina atskira respublika. Pastaroji turi savo konstituciją, parašytą skirtingomis pasaulio kalbomis. Užupyje tvyro menininkų, amatininkų kūrybingumo dvasia.
- Literatų gatvė – siaura mažytė Vilniaus senamiesčio gatvė unikali dėl atviros galerijos. Daugiau negu 100 kūrinių, sukurtų įvairiausiomis technikomis. Jie skirti Lietuvos literatams.
- Vilniaus rotušė. Klasicistinio stiliaus pastatas – svarbus įvairiausių kultūrinių renginių centras. Rotušę atrasite pačiame senamiesčio centre.
Alkani neliksite
Lietuvoje nuo seno mėgstami įvairūs bulviniai patiekalai. Nenustebkite, kad nusprendę paragauti tradicinio lietuviškos virtuvės patiekalo, bulvių pasitaikys dažnai. Tačiau ne viską sudaro vien tik bulvės. Taip pat gausu pieno produktų, mėsos, daržovių. Pateikiame populiariausių patiekalų sąrašą:
- Bulvių plokštainis – pagal tradicinius papročius kepamas krosnyje ir gardinamas spirgučiais. Gaminamas iš tarkuotų bulvių ir grietinės. Dažnai čia gyvenančių žmonių valgomas užsigeriant stikline pieno. Itin sotus patiekalas.
- Kepta duoda – puikus užkandis prie bokalo alaus. Tai duonos riekelės, kurias iškepa aliejuje ir įtrina česnaku. Patiekiamos su majonezo ir sūrio padažu.
- Varškėčiai – varškės patiekalas, kurį galima gaminti pagal skirtingus receptus. Juos galima tiek virti, tiek kepti. Dažniausiai valgomas su namine uogiene.
Kelionės išlaidos Vilniuje
Išlaidos Vilniuje neturėtų gąsdinti. Trumpalaikės nuomos kainos čia prasideda nuo 30 Eur, kavos puodelis su jūsų pasirinktu pyragėliu kainuos 5 Eur. O pietūs tradicinio maisto kavinėje kainuos apie 7 eurus.
---