Gruzinų maisto skanumas ir pigumas
Daugelis lietuvių yra girdėję apie gardų ir dar pigiai kainuojantį gruzinų maistą. Ieškokite pigių lėktuvų bilietų ir leiskitės į gastronominę kelionę Kutaisyje!
- Chačapuris – tradicinis gruzinų patiekalas. Specialios formos duonelės viduryje įdedama sūrio, įmušamas kiaušinis. Šie produktai, išsilydę dėl karščio, virsta padažu.
- Khinkali – gruziniški koldūnai su maltos mėsos, sūrio, grybų arba bulvių įdaru.
- Lobio yra itin Gruzijoje mėgstamas troškinys, kurio pagrindinis ingredientas – pupelės.
Kutaisyje kainos džiugina
Kainos Kutaisyje yra dar vienas džiuginantis dalykas. Gruzija – išties pigi šalis, tad griebkite patraukliausius lėktuvų bilietus ir pasidžiaukite šia šalimi. Nebrangiame restorane karštasis patiekalas nekainuos nė 5 Eur. Viešuoju transportu galima keliauti už 0,13 euro centų, o nakvynė čia kainuoja nuo 9 iki 30 Eur.
Vilnius – žaliasis Europos miestas
Vilnius – didžiausias Lietuvos miestas ir sostinė yra laikomas vienu iš gražiausių šalies miestų. Didelis Vilniaus pranašumas – gamta. Vilniečiai gali pasigirti žaliosiomis miesto erdvėmis, parkais ir miškais, kurie pasiekiami greitai ir patogiai.
Lankytinos vietos Vilniaus apylinkėse
Vilniuje pilna įdomybių, tačiau norint atrasti dar daugiau verta pasisukioti po Vilniaus apylinkes.
- Europos skulptūrų parkas įeina į įdomiausių pasaulyje meno vietų 50-uką, o skulptūra iš televizorių užregistruota Gineso rekordų knygoje.
- Kernavė – 35 km nuo Vilniaus nutolęs miestelis. Kernavės piliakalnių kompleksas yra vienas iš vaizdingiausių reginių Lietuvoje.
- Nebuvusiems būtina aplankyti Trakus. Pagrindinė šio miestelio įžymybė – Galvės ežero saloje iškilusi Trakų pilis.
Nekasdieniai patiekalai, kurių turite paragauti
- Kibinai – nacionalinis karaimų virtuvės patiekalas, kuris itin išpopuliarėjo Lietuvoje. Tai yra pailgas tešlos gaminys. Jo įdarui gali būti naudojamas mėsos, varškės ir špinatų, kopūstų, grybų įdaras.
- Sriuba – patiekalas, kuris užima svarbią dalį tradicinėje lietuvių virtuvėje. Lietuvoje populiarios žirnių, kopūstų, burokėlių sriubos. Šiltuoju metų laiku mėgiama gaminti šaltibarščius.
- Žuvienė irgi sriuba, tačiau paprastai ji vadinama būtent žuviene. Jai pagaminti tinka bet kuri žuvies rūšis, bulvės, morkos, sultinys ir žalumynai.
Vilniuje vienos iš geriausių kainų Europoje
Muziejų bilietų kainos Vilniuje ir jo apylinkėse varijuoja nuo 2 iki 10 Eur. Vidutinio lygio restorane Vilniuje galima pavalgyti už 4–10 Eur. Kelionė autobusu ar troleibusu Vilniuje kainuos 1 Eur.
---