Mano skrendu.lt
Ieškok
Pagalba
DUK
Bendraukime
Apie

Pigūs skrydžiai Ryga  Frankfurtas

Frankfurtas – modernaus miesto pavyzdys

Vokietijos verslo centru tituluojamas Frankfurtas – šiuolaikiškas, gyvybe ir multikultūriškumu pulsuojantis miestas. Frankfurte daug dangoraižių, kuriuose yra įsikūrę vieni iš svarbiausių Vokietijos verslo centrų. Taip pat šis miestas labai svarbus visos Europos mastu, jame veikia Europos Centrinis Bankas. Tai puikus pavyzdys, kaip moderni architektūra dera prie gotikinio stiliaus architektūros. Ar lėktuvo bilietai jau tavo kišenėje? >>>

Frankfurtas – modernaus miesto pavyzdys

Vokietijos verslo centru tituluojamas Frankfurtas – šiuolaikiškas, gyvybe ir multikultūriškumu pulsuojantis miestas. Frankfurte daug dangoraižių, kuriuose yra įsikūrę vieni iš svarbiausių Vokietijos verslo centrų. Taip pat šis miestas labai svarbus visos Europos mastu, jame veikia Europos Centrinis Bankas. Tai puikus pavyzdys, kaip moderni architektūra dera prie gotikinio stiliaus architektūros. Ar lėktuvo bilietai jau tavo kišenėje?

Ką aplankyti, kai esate Frankfurte?

Frankfurto senamiestis per Antrąjį pasaulinį karą patyrė skaudžią karinę oro ataką. Visiškai senamiestis buvo atstatytas tik 2017 metais. Jūs galite būti vienas iš tų, kurie prisidės prie atkurto senamiesčio atmosferos formavimo. Tačiau senamiestis – tik vienas iš objektų, kuriuose privalote apsilankyti. Štai dar keletas jų:

  • Frankfurter Dom – katedra alsuoja karališka didybe, nes būtent joje ilgą laiką buvo karūnuojami Vokietijos karaliai. Gotikinio stiliaus katedra išsiskiria dėl aukštos varpinės.
  • The Gerechtigkeitsbrunnen – pagrindinėje miesto aikštėje „miesto veidu” vadinamas fontanas. Populiari vieta nuotraukoms ne tik tarp svečių, bet ir tarp miesto gyventojų.
  • Gėtės namai – tai vieno iš svarbiausių Vokietijos švietimo epochos rašytojų gyvenamoji vieta. Nepraleiskite progos pamatyti, kur Johanas Volfgangas Gėtė kūrė įstabiausius raštus.

Skrendu.lt skrydžių ekspertai padės pasirūpinti viskuo, ko gali prireikti perkant lėktuvų bilietus. <<<

Skaniausi patiekalai Frankfurte

Vokietijos virtuvė turi panašumų su kaimyninėmis šalimis. Vokietijos virtuvė sunkiai įsivaizduojama be raugintų kopūstų, tamsių padažų, mėsiškų patiekalų. Pagrindinis maisto produktas Vokietijoje – dešra (vok. wurst). Pateikiame Jums tris tradicinius patiekalus, kurie supažindins su šia virtuve, Guten Appetit!

  1. Kiaušinių makaronai (vok. kasespatzle) – tai itališkos pastos vokiškas atitikmuo. Makaronai gaminami iš miltų ir kiaušinių. Tada patiekiami su sūriu ir keptu svogūnu. Labai populiaru Šiaurės Vokietijos regione.
  2. Vokiškas troškinys (vok. eintopf) – tai populiariausias daržovių, bulvių ir kiaulienos mėsos troškinys. Visi ingredientai troškinami sultinyje. Kiekvienas Vokietijos regionas turi atskirą šio troškinio receptą. Patiekalas labai sotus ir sušildo vėsią dieną.
  3. Klausiate, kas desertui? Taip, desertui siūlome paragauti uogų tyrės, pagardintos ledais bei vaniliniu kremu. Uogos verdamos savose sultyse, kol suminkštėja. Dažniausiai gaminama iš juodųjų, raudonųjų serbentų, aviečių, braškių, vyšnių. Gardu, gardu! >>>