Pigūs skrydžiai Vilnius  Tenerifė

Tenerifė – visada apglėbs savo meile ir šiluma

Tenerifė – amžinojo pavasario sala. Kodėl? Nes ši didžiausia Kanarų salyno sala mėgiama dėl savo nuostabaus klimato, kuris vilioja visais metų laikais. Taigi sušalote? Pasiūlymas jums: naudokitės pigių skrydžių pasiūlymais ir pasidovanokite lėktuvų bilietus! >>>

Tenerifė – visada apglėbs savo meile ir šiluma Tenerifė – amžinojo pavasario sala. Kodėl? Nes ši didžiausia Kanarų salyno sala mėgiama dėl savo nuostabaus klimato, kuris vilioja visais metų laikais. Taigi sušalote? Pasiūlymas jums: naudokitės pigių skrydžių pasiūlymais ir pasidovanokite lėktuvų bilietus! Atsibodo balandžiai ir miškai? Egzotinių gyvūnų šurmulys, didingų ugnikalnių didybė ir šniokščiantys kriokliai telpa vienoje vienintelėje saloje. Pasinaudokite galimybe savo akimis susipažinti su vaizdais, kuriuos iki šiol matėte tik filmuose. Ką privalu aplankyti? Loro parkas – iš cirkų išgelbėti gyvūnai, koralai ir papūgos! Bei delfinai, orkos ir jūrų liūtai! Pasiimti fotoaparatą čia tiesiog būtina! Teidės ugnikalnis – į beveik 4000 metrų aukštį pakilti padės čia veikiantis funikulierius. O patys įstabiausi vaizdai atsiskleis, užlipus į ugnikalnio viršūnę, nuo kurios giedrą dieną galimą matyti visą Kanarų salyną! Džiunglių parkas – visada žaliuojantys egzotiniai augalai ir dresuotų plėšriųjų paukščių pasirodymai. Skamba nerealiai? Tada privalote viską pamatyti savo akimis! <<<

Didžiulė maisto įvairovė

Tenerifėje populiarios įvairių šalių virtuvės, tačiau turistus labiausiai žavi tradiciniai ispanų patiekalai. Visiems atvykusiems būtina paragauti visur siūlomo ožkų sūrio, jūrų gėrybių ir, žinoma, šviežiai nuo medžių nuskintų tropinių vaisių.

Planuojantiems apsilankyti čia esančiuose restoranuose siūloma išbandyti šį patiekalų kompleksą: sotiems pietums – ant grotelių kepta žuvis su įvairių žolelių padažu, o desertui – quesada pasiega  (ispaniško sūrio pyragaitis). >>>

Didžiulė maisto įvairovė Tenerifėje populiarios įvairių šalių virtuvės, tačiau turistus labiausiai žavi tradiciniai ispanų patiekalai. Visiems atvykusiems būtina paragauti visur siūlomo ožkų sūrio, jūrų gėrybių ir, žinoma, šviežiai nuo medžių nuskintų tropinių vaisių. Planuojantiems apsilankyti čia esančiuose restoranuose siūloma išbandyti šį patiekalų kompleksą: sotiems pietums – ant grotelių kepta žuvis su įvairių žolelių padažu, o desertui – quesada pasiega  (ispaniško sūrio pyragaitis). Išskirtinės lauktuvės? Lėktuvų bilietai atostogoms amžinojo pavasario saloje įpareigoja nenuvilti ir namuose likusių artimųjų bei draugų, tad juk norisi parvežti kažko tikrai išskirtinio?Keletas pasiūlymų: ožkos sūris – tikriems gurmanams, šafrano prieskoniai – užkietėjusiems kulinarams, drakonmedžio sulčių likeris – išskirtinio skonio mėgėjams. Lietuvos sostinė ir jos apylinkės Vilnius garsėja ne tik dėl pačiame miesto centre stūksančių didingų Gedimino bokštų, bet ir kviečia pasigrožėti kitais įstabiais nedidelės ir gražios šalies vaizdais. Žaliuojanti gamta traukia ne vieną didmiesčio gyventoją, o ežerų didybė leidžia atsipalaiduoti nuo varginančios rutinos. Ką aplankyti? Pirmiausia privaloma susipažinti su pačiu Vilniumi: Gedimino bokštu, bažnyčiomis ir muziejais, bet vėliau būtina sėsti į bet kurią transporto priemonę ir užsukti į Trakus bei Kernavę.Ką ten galima pamatyti? Trakų pilis – Galvės ežero apsuptyje stūksanti pilis įspūdingiausiai atrodo vakare, kai visus gotikinio stiliaus bokštus apšviečia šviesos ir visa tai atrodo daugiau negu įspūdingai! Apsilankiusiems dieną – muziejus ir gido paslaugos. Kernavės piliakalniai – būtent šis gynybinis kalnų kompleksas pripažįstamas kaip  svarbiausias Lietuvos istorijos liudininkas, tad yra įtrauktas net į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Vilnius ir Trakai – cepelinai ir kibinai Ką būtina paragauti besisvečiuojant Lietuvoje? Visiems žinoma, kad čia valdo bulvių patiekalai, o mėsa yra dar vienas svarbus ingredientas. Taigi kas muša reitingus tradicinių patiekalų sąraše? Cepelinai – virtų bulvių, mėsos ir spirgučių derinys. Puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei. Kibinai – šį patiekalą galima vadinti greitu maistu, nes dažnai aptinkamas šaldytų produktų lentynose. Juos gamina iš trapios tešlos ir mėsos, varškės ar daržovių įdaro. Kokios dovanos iš Lietuvos krašto? Gintaro papuošalai! Dalį Lietuvos krantų skalauja Baltijos jūra, kurios išmetami brangūs akmenėliai – gintarai – jau nuo senų laikų yra vienas iš vertingiausių auskarų, apyrankių bei karolių gaminimo elementas. --- <<<