Mano skrendu.lt
Ieškok
Pagalba
DUK
Bendraukime
Apie

Pigūs skrydžiai Vilnius  Odesa

Odesa – Tailandas europiečiams

Odesa – vienas iš didžiausių Ukrainos miestų. Odesa – tikra kurorto išsiilgusių turistų sostinė. Šis miestas dar vadinamas Juodosios jūros perlu arba antru Tailandu, nes būtent čia gausybė lauko kavinių, besideginantys žmonės ir šiluma >>>

Odesa – Tailandas europiečiams

Odesa – vienas iš didžiausių Ukrainos miestų. Odesa – tikra kurorto išsiilgusių turistų sostinė. Šis miestas dar vadinamas Juodosios jūros perlu arba antru Tailandu, nes būtent čia gausybė lauko kavinių, besideginantys žmonės ir šiluma lepinanti saulė. Planuojate vasaros atostogas? Nedelskite, griebkite lėktuvų bilietus jau dabar!

Lankomiausi objektai Odesoje

Paplūdimiai – tai svarbiausias tikslas, kuris traukia poilsiautojus į šį Ukrainos miestą. Tačiau verta pasidomėti ir kitais šią vietovę garsinančiais objektais:

  1. Potiomkino laiptai – ne veltui pripažinta svarbiausia Odesos pažiba. Šie laiptai yra vieni iš gražiausių visoje Europoje. Iš pradžių jie buvo mediniai su 200 pakopų, o dabar yra 192 akmeniniai laiptai.
  2. Odesos katakombos – dirbtinis požeminis labirintas, kuris per Antrąjį pasaulinį karą buvo naudojamas kaip partizanų slapta karinė stovykla.
  3. Archeologijos muziejus – laikomas vienu iš seniausių muziejų visoje Ukrainoje. Čia saugoma apie 160 tūkstančių eksponatų, rastų įvairiausiose pasaulio vietose.

<<<

Ko privalu paragauti kurortinėje Odesoje?

Ne veltui į šį miestą atvyksta poilsiautojai ne tik iš kitų Ukrainos miestų, bet ir turistai plūsta iš skirtingų Europos dalių. Čia ne tik prieinamos apgyvendinimo paslaugos, bet ir mažomis kainomis stebina maisto produktai bei gėrimai.
Štai dienos meniu pasiūlymas norintiems pajusti tikrą ukrainiečių virtuvės skonį:

  1. pusryčiai: juodoji arbata ir omletas su žirneliais bei skrudintos duonos riekelė;
  2. pietūs: barščiai ir ukrainietiški muštiniai, kimšti česnakais ir lašinukais, o garnyras – bulvių košė;
  3. vakarienė: mieliniai blynai arba virtiniai su pasirinktu įdaru (populiariausi uogų įdarai). >>>

Ko privalu paragauti kurortinėje Odesoje?

Ne veltui į šį miestą atvyksta poilsiautojai ne tik iš kitų Ukrainos miestų, bet ir turistai plūsta iš skirtingų Europos dalių. Čia ne tik prieinamos apgyvendinimo paslaugos, bet ir mažomis kainomis stebina maisto produktai bei gėrimai.
Štai dienos meniu pasiūlymas norintiems pajusti tikrą ukrainiečių virtuvės skonį:

  1. pusryčiai: juodoji arbata ir omletas su žirneliais bei skrudintos duonos riekelė;
  2. pietūs: barščiai ir ukrainietiški muštiniai, kimšti česnakais ir lašinukais, o garnyras – bulvių košė;
  3. vakarienė: mieliniai blynai arba virtiniai su pasirinktu įdaru (populiariausi uogų įdarai).

Transportas Odesoje

Mieste yra tarptautinis Odesos oro uostas, į kurį pigūs skrydžiai garantuoti visus metus. Pačiame Odesos centre patogu susisiekti tramvajais, troleibusais, autobusais, funikulieriumi arba maršrutiniu taksi. Norėdami prabangios ir stulbinančios ekskursijos galite išsinuomoti karietą su pasirinktais žirgais.

Lietuvos sostinė ir jos apylinkės

Vilnius kviečia pasigrožėti įstabiais nedidelės ir gražios šalies vaizdais. Žaliuojantys parkai traukia ne vieną didmiesčio gyventoją įkvėpti gryno oro, o šalia esančių ežerų didybė piešia nuostabius peizažus ir nuspalvina kasdienybę.

Ką aplankyti?

Pirmiausia, be abejonės, privaloma susipažinti su pačiu Vilniumi ir jo centre stūksančiomis garsenybėmis: Gedimino bokštu, Valdovų rūmais ir bažnyčiomis. O vėliau būtina nukeliauti ir į tolesnėse apylinkėse besislepiančias grožybes Trakus bei Kernavę.

  • Trakų pilis. Tų, kurie lankysis dieną, laukia muziejus bei gido paslaugos. O užsukusius vakarop nustebins šviesos instaliacijų apšviesti gotikinio stiliaus bokštai, esantys didžiulio Galvės ežero apsuptyje.
  • Kernavės piliakalniai. Šis gynybinis bokštas yra įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą ir pripažįstamas, kaip svarbiausias Lietuvos istorijos liudininkas.

Ką paragauti šiose apylinkėse?

Be abejo, kad Lietuvos virtuvės karalienė yra bulvė. O kas karalius? Tai žinoma, kad koks nors sotus mėsos patiekalas. Taigi ką būtina paragauti besisvečiuojant Lietuvoje ir kas muša populiarumo reitingus tradicinių patiekalų sąraše?

  • Cepelinai virtų bulvių, mėsos ir spirgučių derinys. Puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei.
  • Kibinai gaminamas iš trapios tešlos ir mėsos, varškės ar daržovių įdaro. Puikiai tinka tiek greitiems, bet sotiems pietums, tiek užkąsti prie alaus ar vakarienės.

Kokios dovanos iš Lietuvos krašto?

Be abejonės, kad magnetai ir vėliavėlės yra populiariausi. Tačiau šioje Baltijos šalyje gintaro papuošalai gana populiari dovana! Brangūs akmenėliai gintarai jau nuo senų laikų yra vienas iš vertingiausių auskarų, apyrankių bei karolių gaminimo elementas.

---

<<<