Mano skrendu.lt
Ieškok
Pagalba
DUK
Bendraukime
Apie

Pigūs skrydžiai Vilnius  Nica

Nica – Prancūzijos Rivjeros pažiba

Ieškokite pigių skrydžių – aplankykite Žydrosios pakrantės sostinę Nicą! Nica yra populiariausias kurortinis miestas Prancūzijoje. Į Nicą keliautojus traukia švelnus oras, žydras vanduo, vaizdingas paplūdimys ir, žinoma, išskirtinė miesto architektūra. >>>

Nica – Prancūzijos Rivjeros pažiba

Ieškokite pigių skrydžių – aplankykite Žydrosios pakrantės sostinę Nicą! Nica yra populiariausias kurortinis miestas Prancūzijoje. Į Nicą keliautojus traukia švelnus oras, žydras vanduo, vaizdingas paplūdimys ir, žinoma, išskirtinė miesto architektūra.

Išskirtinės lankytinos vietos Nicoje

Nica yra lankomiausias kurortas Prancūzijos Rivjeroje. Štai kelios vietos, kurios tikrai sužavės kiekvieną:

  • Promenade des Anglais palei Angelų įlanką – populiariausia pasivaikščiojimų vieta Nicoje. 7 km ilgio saulėtas paplūdimio ruožas laikomas Nicos simboliu.
  • Cours Saleya turgų, garsėjantį gėlėmis, atrasite pačiame Nicos centre. Akį pradžiugins ne tik augalų spalvos, bet ir šalimais išsibarstę senieji žvejų kotedžai ponchettes. Jie laikomi pagrindiniu senamiesčio akcentu.

<<<

Tradiciniai Nicos regiono patiekalai

Nicos regiono virtuvei būdinga Provanso regiono, Viduržemio jūros bei italų virtuvės įtaka. 

  • Populiariausiu gatvės maisto (angl. food street) patiekalu laikoma socca yra plonas traškus blynas, kurį vietiniai kepa iš avinžirnių miltų.
  • Itin mėgstamas patiekalas Nicoje – klasikinės Nicos salotos. Gaivumą joms suteikia salotų lapai, pomidorai, ridikėliai, alyvuogės, o sotumą – virti kiaušiniai, tunas.
  • Pissaladière yra pyragas su svogūnais, ančiuviais ir alyvuogėmis.

Kokios kainos Nicoje?

Kainų atžvilgiu Nicoje yra brangiau negu Lietuvoje. Vidutinio lygio restorane pagrindinis patiekalas kainuoja apie 15 Eur, kapučino kavos puodelis – apie 3 Eur, o viešojo transporto bilietas į vieną pusę – 1,50 Eur. >>>

Tradiciniai Nicos regiono patiekalai

Nicos regiono virtuvei būdinga Provanso regiono, Viduržemio jūros bei italų virtuvės įtaka. 

  • Populiariausiu gatvės maisto (angl. food street) patiekalu laikoma socca yra plonas traškus blynas, kurį vietiniai kepa iš avinžirnių miltų.
  • Itin mėgstamas patiekalas Nicoje – klasikinės Nicos salotos. Gaivumą joms suteikia salotų lapai, pomidorai, ridikėliai, alyvuogės, o sotumą – virti kiaušiniai, tunas.
  • Pissaladière yra pyragas su svogūnais, ančiuviais ir alyvuogėmis.

Kokios kainos Nicoje?

Kainų atžvilgiu Nicoje yra brangiau negu Lietuvoje. Vidutinio lygio restorane pagrindinis patiekalas kainuoja apie 15 Eur, kapučino kavos puodelis – apie 3 Eur, o viešojo transporto bilietas į vieną pusę – 1,50 Eur.

Keliaukime į Lietuvos sostinę Vilnių!

Kuo išskirtinė Lietuvos sostinė Vilnius? Keliautojai giria Vilniaus architektūrą, muziejus, visame pasaulyje garsų senamiestį, kultūrinius renginius ir, žinoma, žemas kainas. Rinkitės pigius lėktuvų bilietus ir gerai praleiskite laiką Lietuvos sostinėje!

Verta aplankyti Vilniuje

Sužinokite, ką verta aplankyti Vilniuje:

  • Būdami Vilniaus centre pakelkite akis į Gedimino kalno pusę. Gedimino pilies fone išvysite Trijų Kryžių kalną. Užkopę į jo viršų, išvysite nuostabią Vilniaus senamiesčio panoramą. Vaizdas vertas pastangų!
  • Energetikos ir technikos muziejus. Buvusioje pirmoje Vilniaus elektrinėje įrengtas muziejus yra didžiausias technikos muziejus Lietuvoje. Interaktyvi ekspozicija kviečia susipažinti su įdomiais industriniais ir pramoniniais objektais, technikos istorija.

Nacionaliniai lietuvių patiekalai

Pagalvojus apie nacionalinius lietuvių valgius, į galvą pirmiausiai šauna tokie patiekalai: cepelinai, plokštainis, vėdarai. Kas dar laikomi tradiciniais lietuviškais patiekalais?

  • Suktinukai. Tai – muštos mėsos patiekalas, įdarytas virtu kiaušiniu, grybais, daržovėmis.
  • Lietuvoje tradiciškai iškepta ruginė duona yra pripažinta tautiniu paveldu. Tradiciškai ji kepama iš natūralaus ruginio raugo.
  • Šiupinys. Riebus daržovių, mėsos ir kruopų patiekalas. Gaminat šiupinį naudojamos bulvės, kopūstai, morkos, žirniai, pupelės, perlinės kruopos.

Europos turistams Vilniuje pigu

Vilnius – tikras turistų rojus. Europos kontekste šį miestą dar patrauklesnį daro tai, kad Vilniuje teikiamos aukštos kokybės paslaugos, tačiau kainos žemos. Pačiame Vilniaus senamiestyje nuomos kainos varijuoja nuo 43 Eur iki 126 Eur nakčiai. Aukščiausios klasės restorane vakarienė kainuos iki 55 Eur.

---

<<<