Mano skrendu.lt
Ieškok
Pagalba
DUK
Bendraukime
Apie

Pigūs skrydžiai Vilnius  Maskva

Ištaiginga Rusijos sostinė Maskva

Maskva – tai nauji įspūdžiai ir puiki išsvajota atostogų ar pažintinės kelionės kryptis. Kai lėktuvų bilietai pigūs, puiki proga lankytis Maskvoje. Juk puošnioje Rusijos sostinėje yra daugybė įdomių lankytinų vietų! >>>

Ištaiginga Rusijos sostinė Maskva

Maskva – tai nauji įspūdžiai ir puiki išsvajota atostogų ar pažintinės kelionės kryptis. Kai lėktuvų bilietai pigūs, puiki proga lankytis Maskvoje. Juk puošnioje Rusijos sostinėje yra daugybė įdomių lankytinų vietų!

Ką verta aplankyti Maskvoje?

Štai kelios vietos, traukiančios turistų dėmesį:

  • Maskvos Kremlius yra oficiali Rusijos prezidento būstinė ir daugybės reikšmingų pastatų kompleksas. Vieni iš žymesnių: ryškusis Šv. Bazilio soboras, Raudonoji aikštė, Aleksandro sodas.
  • Gorkio arba centrinis Maskvos parkas gyvas ir judrus visais metų laikais. Jame vyksta meno renginiai, įvairios sportui skirtos pramogos. Beje, puikiai pritaikytas romantiškiems pasivaikščiojimams.
  • Kosmonautikos muziejus jau iš toli traukia dėmesį. Aukštai išsišovęs monumentas ir muziejaus ekspozicija pristato Rusijos pasiekimus tyrinėjant kosmosą.

<<<

Kuo vaišina rusiška virtuvė?

Rusiška virtuvė turi daug panašumų su lietuviška:

  • Ukha yra tradicinė rusiška žuvienė verdama iš įvairių žuvies rūšių, sultinio su žolelėmis ir gardinama daržovėmis: bulvėmis, svogūnais, morkomis.
  • Košė yra vienas iš svarbiausių tradicinės rusų virtuvės patiekalų. Populiariausios kruopos yra grikiai, soros, manai, avižos, miežiai ir ryžiai. Paprastai verdami piene įdedant sviesto, druskos ir cukraus.
  • Rusai ypač mėgsta miltinius blynus. Juos gardina sviestu, grietine, vaisiais, ikrais.

Ar Rusijoje brangu?

Nebrangiame restorane pagrindinis patiekalas paprastai kainuos apie 9 Eur. Viešuoju transportu į vieną pusę nuvyksite už 0,80 Eur, o pigiausi nakvynės variantai (atskiras kambarys) prasideda nuo 10 Eur nakčiai. Išsinuomoti atskirą butą kainuoja nuo 25 iki 100 Eur. >>>

Kuo vaišina rusiška virtuvė?

Rusiška virtuvė turi daug panašumų su lietuviška:

  • Ukha yra tradicinė rusiška žuvienė verdama iš įvairių žuvies rūšių, sultinio su žolelėmis ir gardinama daržovėmis: bulvėmis, svogūnais, morkomis.
  • Košė yra vienas iš svarbiausių tradicinės rusų virtuvės patiekalų. Populiariausios kruopos yra grikiai, soros, manai, avižos, miežiai ir ryžiai. Paprastai verdami piene įdedant sviesto, druskos ir cukraus.
  • Rusai ypač mėgsta miltinius blynus. Juos gardina sviestu, grietine, vaisiais, ikrais.

Ar Rusijoje brangu?

Nebrangiame restorane pagrindinis patiekalas paprastai kainuos apie 9 Eur. Viešuoju transportu į vieną pusę nuvyksite už 0,80 Eur, o pigiausi nakvynės variantai (atskiras kambarys) prasideda nuo 10 Eur nakčiai. Išsinuomoti atskirą butą kainuoja nuo 25 iki 100 Eur.

Kas naujo Vilniuje?

Manote, kad gerai pažįstate Vilnių ir niekas čia jau nenustebintų? Gal Vilnius ir atrodo mažytis miestas, tačiau koks jis turtingas, įvairus ir neatrastas! Vien pasukus kita senamiesčio gatve, atsiveria naujos įdomybės.

Mesti kelią dėl takelio Vilniuje verta

Vilniaus pasididžiavimas – nuostabus senamiestis. Leiskite sau paklaidžioti jo gatvėmis ir būtinai atrasite, ką nors dar neregėto.

  • Einant Pilies gatve ir ties Šv. Jonų bažnyčia pasukus į Šv. Mykolo g., prieisite tylų Bažnytinio paveldo muziejaus kiemelį. Muziejuje eksponuojami bažnytinio lobyno šedevrai.
  • Lietuvos kulinarinio paveldo muziejuje apžiūrėkite XVIII–XX a. meno kūrinius, susijusius su kulinarija. Autentiškoje muziejaus smuklėje galima skaniai ir nebrangiai papietauti.
  • Vilniaus gynybinės sienos bastėja ne tik atveria raudonstogę Vilniaus panoramą, bet ir kviečia vidun – į muziejų ir požemius, kuriuose išvysite baziliską!

Paskanaukite Lietuvos

Pateikiame tradicinių lietuviškų patiekalų ir gėrimų pavadinimų:

  • Žemaičių blynai. Nors pavadinime minimi žemaičiai, šį bulvinį patiekalą mėgsta ne tik jie, bet ir visa Lietuva. Virtų bulvių blynus lietuviai mėgsta įdaryti mėsa arba varške. Gardinami tradiciniu sviesto ir grietinės padažu.
  • Dzūkiški švilpikai gaminami iš trintų virtų bulvių, svogūno, miltų, kiaušinio ir prieskonių. Orkaitėje kepti tešlainiai valgomi su spirgučiais, grietine, sviestu arba varške.
  • Gira – itin mėgstamas gaivus lietuviškas gėrimas, fermentacijos būdu gaminamas iš juodos ruginės duonos pridedant mielių ir cukraus.

Vilnius laukia jūsų!

Ieškokite pigių lėktuvų bilietų. Keliaukite į Vilnių, kuriame laukia pramogos, nuostabi gamta, įdomūs muziejai, su meile pagamintas, skanus ir pigus maistas! Atraskite Vilnių, atraskite Lietuvą!

---

<<<