Pigūs skrydžiai Vilnius  Kijevas

Kijevo soborų auksas

Kijevas – vienos iš didžiausių Europoje šalies sostinė. Joje gyvena beveik 3 mln. gyventojų. Paauksuoti stačiatikių cerkvių, soborų kupolai, maldos namų gausybė bei jų išskirtinumas atskleidžia miesto charakterį. >>>

Kijevo soborų auksas

Kijevas – vienos iš didžiausių Europoje šalies sostinė. Joje gyvena beveik 3 mln. gyventojų. Paauksuoti stačiatikių cerkvių, soborų kupolai, maldos namų gausybė bei jų išskirtinumas atskleidžia miesto charakterį.

Iškiliausi Kijevo monumentai

  • Dar XI a. pradėtas statyti vienas iš seniausių pasaulyje – Šv. Sofijos soboras įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Šis soboras saugo vertingus to paties laikotarpio freskų ir mozaikų rinkinius ir puošiasi 13 paauksuotų kupolų.
  • Didinga Motinos Tėvynės statula (1981 m.) – Kijevo miesto simbolis, skirtas pažymėti per karą gyvenusių žmonių žygdarbius. Daugiau negu 100 metrų statula aukštesnė už Niujorko laisvės statulą.
  • Nuo XI a. ant kalvos prie Dniepro upės stovinti Kijevo Pečiorų laura (dar vadinama olų vienuolynu) – UNESCO objektas, vienas iš 7-ių Ukrainos stebuklų.

<<<

Tradiciniai ukrainių patiekalai

  • Ukrainietiški barščiai – pagrindinis kasdienis ukrainiečių valgis, gali būti valgomas tiek per pusryčius, tiek per vakarienę. Sriuba verdama iš burokėlių, morkų, svogūnų, varijuoja apie 20 skirtingų ingredientų.
  • Varenyky ukrainietiški koldūnai turi daug variacijų. Įdaras gali būti ruošiamas su bulvių koše ir grybais, svogūnais, raugintais kopūstais, mėsa ar netgi vyšniomis. Saldusis variantas patiekiamas su grietine ir medumi.
  • Paska – saldus, apvalus, puoštas pyragas, paprastai patiekiamas per Šv. Velykas. >>>

Tradiciniai ukrainių patiekalai

  • Ukrainietiški barščiai – pagrindinis kasdienis ukrainiečių valgis, gali būti valgomas tiek per pusryčius, tiek per vakarienę. Sriuba verdama iš burokėlių, morkų, svogūnų, varijuoja apie 20 skirtingų ingredientų.
  • Varenyky ukrainietiški koldūnai turi daug variacijų. Įdaras gali būti ruošiamas su bulvių koše ir grybais, svogūnais, raugintais kopūstais, mėsa ar netgi vyšniomis. Saldusis variantas patiekiamas su grietine ir medumi.
  • Paska – saldus, apvalus, puoštas pyragas, paprastai patiekiamas per Šv. Velykas.

Kijeve jauskitės kaip ponai

Džiugina ne tik pigūs skrydžiai ar patrauklūs lėktuvo bilietai į Kijevą, bet ir kainos pačiame mieste. Kai minimalus atlyginimas nesiekia 50 Eur, tai viešojo transporto bilietas kainuos apie 0,10 – 0,14 Eur. Geriausiame restorane patiekalas kainuos 3 – 4 Eur, o apsistoti prabangesniame viešbutyje galima ir už 30 Eur.

Architektūrinis Vilniaus peizažas

Ar žinote, kodėl Vilniaus senamiestis įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą? Vilnius 1994 m. UNESCO ženklu pažymėtas kaip puikus miesto, įsikūrusio viduramžiais, pavyzdys. Be to, jame iki šiol galima pamatyti bent penketo amžių architektūros kaitą.

Nuo gotikos iki modernizmo

Kiek architektūros stilių Vilniuje suskaičiuojate? Įsigykite pigų lėktuvo bilietą ir eikite į miesto žygį Lietuvos sostinės takais.

  • Nuo XVIII a. vidurio nepakitęs Vilniaus universiteto Didysis kiemas su jam priklausančia Šv. Jonų bažnyčia, varpine, aula, arkiniais korpusais ir vientisumo suteikiantis baroko stilius. Šiltuoju metų laiku čia vyksta kultūriniai renginiai, kylama į bažnyčios varpinę.
  • Paslaptinga Šv. Onos bažnyčia yra gyvas gotikos šedevras. Bet nežinomas nei bažnyčios autorius, nei fundatorius, nei kada tiksliai ji buvo pastatyta.
  • Aušros vartai – katalikų šventovės simbolis, kulminacinis piligriminių kelionių momentas.

Bulviniai patiekalai – Lietuvoje mėgstamiausių

Paklauskite Lietuvoje gyvenančio žmogaus, koks jo mėgstamiausias patiekalas, ir įsitikinsite, kad kas antras bus pagamintas iš skanių bulvių.

  • Cepelinai – tai lietuviška klasika, primenanti Lietuvą. Išsirinkite jus labiausiai viliojantį variantą su mėsos, varškės ar grybų įdaru.
  • Bulviniai blynai – mažiau įmantrus, bet išskirtinis patiekalas, daug kam primenantis vaikystę, naminį maistą.
  • Kugelis arba bulvių plokštainis bene lengviausiai pagaminamas patiekalas. Tereikia sutarkuoti nuluptas bulves ir svogūną, sumaišyti su keliais šlakeliais virinto pieno, tada paskaninti prieskoniais. Ištepus skardą aliejumi, šauti į orkaitę ir laukti, kol gražiai apskrus.

Vilniuje galima sau leisti daugiau

Palyginus su kitais Europos miestais, Vilniuje yra pigu. Vieno važiavimo kaina viešuoju transportu yra apie 1 €. Vidutinė kaina 3 žvaigždučių viešbutyje apie 37 €. Muziejų lankymas kainuos iki 10 €, o degustacinė vakarienė viename iš geriausių restoranų vienam asmeniui kainuos 50 €.

---

 

<<<