Mano skrendu.lt
Ieškok
Pagalba
DUK
Bendraukime
Apie

Pigūs skrydžiai Vilnius  Portas

Keliautojai Portą išrinko geriausia kelionės kryptimi

Viena iš priežasčių, kodėl tiek daug keliautojų renkasi Portugaliją, yra antras pagal dydį šalies miestas Portas. Vaizdingas ir visapusiškai turtingas jūrų uostas šalia Atlanto vandenyno buvo išrinktas geriausia 2017 metų Europos kryptimi. >>>

Keliautojai Portą išrinko geriausia kelionės kryptimi

Viena iš priežasčių, kodėl tiek daug keliautojų renkasi Portugaliją, yra antras pagal dydį šalies miestas Portas. Vaizdingas ir visapusiškai turtingas jūrų uostas šalia Atlanto vandenyno buvo išrinktas geriausia 2017 metų Europos kryptimi.

Portas – stulbinantis, charizmatiškas ir romantiškas miestas

Kodėl verta dairytis pigių lėktuvo bilietų į Portą? Nes čia juk tokia architektūra, tiltai ir paplūdimiai!

  • Pamatykite išilgai kalvų nusidriekusį Porto senamiestį, Dom Luís I tiltą ir Serra do Pilar vienuolyną. Visus tris objektus globoja UNESCO organizacija.
  • Douro upės krantus jungiantis Maria Pia tiltas laikomas nacionaliniu monumentu. Aukštai kabančią arkinę metalo konstrukciją sukūrė žymusis Gustavas Eifelis.
  • Pabrėžiame, kad Pergola da Foz yra ypatinga romantika alsuojanti promenada pagal Atlanto vandenyną.

Skrendu.lt skrydžių ekspertai padės pasirūpinti viskuo, ko gali prireikti perkant lėktuvų bilietus. <<<

Maisto ir gėrimų kultūra Porte

Maistas ir pasaulyje garsių gėrimų gamyba yra dar viena stiprioji Porto pusė.

  • Portveinas (angl. Port wine) gaminamas spaudžiant tik vietines Douro slėnio vynuoges.
  • Tripas à Moda do Porto itin gausus Porto vardu pavadintas patiekalas, simbolizuojantis gyventojų dosnumą. Jam pagaminti reikia kiaulienos šonkaulių, čioriso dešros, pupelių, įvairių žalumynų.
  • Menkę galima paruošti šimtais skirtingų būdų, o tai portugalai išties sugeba. Paragaukite bacalhau com natas gardžios menkės su grietine.

Kainos panašios kaip Vilniuje

Palyginti su Vilniumi, kainos Porte yra panašios. Vidutinio lygio restorane pavalgysite už vidutiniškai 7 Eur, viešojo transporto bilietas kainuoja 1,30 Eur. Buto nuomos kaina vienai nakčiai prasideda nuo 30 Eur. >>>