Mano skrendu.lt
Ieškok
Pagalba
DUK
Bendraukime
Apie

Pigūs skrydžiai Vilnius  Oslas

Atraskite Oslo turtus

Norvegijos sostinė Oslas gali prisitaikyti prie bet kurio keliautojo poreikių. Žavitės menu? Miestas pasiūlys platų muziejų, galerijų, skulptūrų ir parkų spektrą. Norite pabūti gamtoje? Pamatykite Oslo fjordą, slidinėjimo kalvą, nueikite prie upės ar >>>

Atraskite Oslo turtus

Norvegijos sostinė Oslas gali prisitaikyti prie bet kurio keliautojo poreikių. Žavitės menu? Miestas pasiūlys platų muziejų, galerijų, skulptūrų ir parkų spektrą. Norite pabūti gamtoje? Pamatykite Oslo fjordą, slidinėjimo kalvą, nueikite prie upės ar fjordo baseino. O kur dar senamiestis, kavinės, parduotuvėlės, įvairūs renginiai?

Nacionalinio paveldo objektai Osle

Įsigykite lėktuvo bilietą į Oslą – aplankykite šiuos dėmesio vertus objektus!

  • Norsk Folkemuseum – vienas iš didžiausių liaudies muziejų pasaulyje po atviru dangumi. Jį sudaro 155 senoviniai norvegiški namai iš įvairiausių šalies vietų ir 1200 metais pastatyta bažnyčia.
  • Munchmuseet muziejuje išvysite Edvardo Muncho darbus. Jis yra svarbi Šiaurės šalių dailės figūra. Menininkas laikomas ekspresionizmo pionieriumi. Daugeliui atpažįstami jo darbai: Šauksmas, Nerimas, Madona.
  • Ekebergparken Sculpture Park – skulptūrų ir nacionalinio paveldo parkas, apsuptas vaizdingo peizažo. Visada atviras ir nemokamas.

Skrendu.lt skrydžių ekspertai padės pasirūpinti viskuo, ko gali prireikti perkant lėktuvų bilietus. <<<

Tradiciniai Norvegijos valgiai

Sužinokite, ką populiaru valgyti Norvegijoje:

  • Svele – norvegiški blyneliai gardinami sviestu, sirupu arba ruduoju saldžiu norvegišku ožkos sūriu (norv. brunost).
  • Bergensk fiskesuppe – iš Bergeno kilusi žuvies trinta sriuba. Patiekiama su puriais žuvies kukuliais.
  • Lutefisk – šventinis patiekalas. Apdorota žuvis, kuri kepama orkaitėje, tradiciškai patiekiama su bulvėmis, rūkyta mėsa, žirnelių troškiniu ir garstyčiomis.

Viešint Osle randama ir pigesnių alternatyvų

Nors į Oslą vilioja pigūs skrydžiai, viešint šiame brangiame mieste gali tekti ieškoti alternatyvų, kad sutaupytumėte. Nemažai įdomių muziejų ar skulptūrų parkų Osle yra nemokami. Įprasti pietūs restorane kainuos apie 21 Eur, greito maisto restorane pavalgysite už 11 Eur, viešuoju transportu į vieną pusę nuvažiuosite už daugiau negu 3 Eur. >>>