Mano skrendu.lt
Ieškok
Pagalba
DUK
Bendraukime
Apie

Pigūs skrydžiai Vilnius  Minskas

Minskas – stebinanti Baltarusijos sostinė

Lietuvos gyventojai vis dažniau renkasi atostogauti arčiau Lietuvos esančiose šalyse. Tad kodėl neaplankius kaimyninės Baltarusijos? Minskas – stereotipus griaunantis miestas, stebinantis kiekvieną lankytoją. Tai – progresyvus, modernus ir šiuolaikiškas miestas, į kurį tikrai verta įsigyti lėktuvo bilietus! >>>

Minskas – stebinanti Baltarusijos sostinė

Lietuvos gyventojai vis dažniau renkasi atostogauti arčiau Lietuvos esančiose šalyse. Tad kodėl neaplankius kaimyninės Baltarusijos? Minskas – stereotipus griaunantis miestas, stebinantis kiekvieną lankytoją. Tai – progresyvus, modernus ir šiuolaikiškas miestas, į kurį tikrai verta įsigyti lėktuvo bilietus!

Naujai nušvitęs Minskas

Nors lankytinais objektais Minskas nusileidžia kitoms Europos sostinėms, pamatyti čia tikrai yra ką.

  • „Stebuklingų žibintų parkas“ – vasario mėnesį atidaryta atrakcija, kurią galima aplankyti vandens pramogų parko Dreamland teritorijoje. Įspūdingos šviesos instaliacijos tiesiog užburia!
  • Minsko botanikos sodas – viena iš lankomiausių Baltarusijos sostinės vietų. Šis nuostabus sodas puikiai tinka pasivaikščioti lauke, o užklupus blogam orui galima apžiūrėti viduje esančias ekspozicijas.
  • Verta apsilankyti Minsko muziejuose: Baltarusijos nacionaliniame istorijos muziejuje, Baltarusijos nacionaliniame meno muziejuje bei, kam patinka šie mieli gyvūnai, Kačių muziejuje.

Skrendu.lt skrydžių ekspertai padės pasirūpinti viskuo, ko gali prireikti perkant lėktuvų bilietus. <<<

Kuo pasivaišinti Minske?

Ne paslaptis, kad Baltarusijos virtuvė labai panaši į Lietuvos. Tradiciniuose patiekaluose dažnai pastebėsite bulves ir mėsą. Tačiau svečiuojantis Minske galima paragauti ir išskirtinių patiekalų iš Baltarusijos virtuvės.

  • Lazanki – sotus patiekalas gaminamas su dešrelėmis ir makaronus primenančiais tešlos gabaliukais. Jį dažniausiai patiekia su svogūnais ir šviežiomis žolelėmis.
  • Zrazy – patiekalas, kurio šaknys dar iš Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikų. Sakoma, kad šie įdaryti mėsos kukuliai buvo vienas iš mėgstamiausių karaliaus Jogailos ir Lenkijos karalienės ir LDK kunigaikštienės Bonos Sforzos patiekalų.

Kaip keliauti Minske?

Patogiausias būdas nusigauti iš vienos miesto vietos į kitą – važiuoti metro. Metro bilietas tekainuoja 0,26 €, o nuo kiekvienos stotelės viskas lengvai pasiekiama pėsčiomis. Minske taip pat važinėja autobusai bei taksi arba dar galima išsinuomoti dviratį.

Vilnius: priimantis verslą, talentą ir turizmą

Lietuvos sostinė – tai greitas, atviras ir modernus miestas, kuriame netrūksta naujų idėjų ir didelių ambicijų. Vilnius kviečia visus lankytis ir atrasti kažką naujo ir įdomaus. Dabar tam puikus metas: pigūs skrydžiai į Vilnių jau čia! >>>