Mano skrendu.lt
Ieškok
Pagalba
DUK
Bendraukime
Apie

Pigūs skrydžiai Vilnius  Marakešas

Marakešas – imperatoriškoji Maroko širdis

Sveiki atvykę į Maroką! Centrinėje šalies dalyje įsikūręs Marakešas yra ketvirtas pagal dydį Maroko miestas, o taip pat ir vienas iš keturių imperatoriškųjų Maroko miestų. Egzotiškasis Marakešas lankytojus vilioja dėl nuostabios architektūros, jaukaus senamiesčio bei patiekalais ir gėrimais, atspindinčiais dykumos oazes. >>>

Marakešas – imperatoriškoji Maroko širdis

Sveiki atvykę į Maroką! Centrinėje šalies dalyje įsikūręs Marakešas yra ketvirtas pagal dydį Maroko miestas, o taip pat ir vienas iš keturių imperatoriškųjų Maroko miestų. Egzotiškasis Marakešas lankytojus vilioja dėl nuostabios architektūros, jaukaus senamiesčio bei patiekalais ir gėrimais, atspindinčiais dykumos oazes.

Raudonasis miestas – Marakešas

Raudona yra laikoma Marakešo spalva. Su ja pamatysite įvairius apdarus ir medžiaginius maišelius, švelniais atspalviais nudažytas sienas, terakotos plyteles... Tačiau Marakešas – tikra spalvų jūra. Tuo įsitikinsite užsukę į vieną iš miesto turgaviečių ar apsilankę įspūdingo grožio statiniuose, pavyzdžiui, Koutoubia mečetė ar Bahia Palace. Santūresnėmis spalvomis pasitiks prancūziškų elementų turinti XV a. Ali ben Youssef Medersa mokykla. Valandėlę atokvėpio pasiūlys gaivinanti žaluma išskirtinio grožio botanikos sode Jardin Majorelle.

Skrendu.lt skrydžių ekspertai padės pasirūpinti viskuo, ko gali prireikti perkant lėktuvų bilietus. <<<

Maroko skonių įvairovė Marakeše

Be abejo, praleidus turiningą dieną mieste, norėsis ir kažko užkąsti!

  • Išbandykite tajine (arba tagine). Tai yra tradicinis marokietiškas įvairių daržovių ir mėsos troškinys, kuris nustebins pikantiškais prieskoniais.
  • Jei niekada nesate ragavę sraigių, viešnagė Marakeše – puiki proga tai padaryti! Babbouche – vienas iš Marakešo gyventojų rekomenduojamų sraigių patiekalų.
  • Marakeše, kaip ir visame Maroke, labai mėgstama mėtų arbata. Čia gyvenantys ją geria ryte, dieną ir vakare. Paragaukite ir jūs užsikąsdami saldžiais briwat ar chebakia skanėstais.

Naujos patirtys Marakeše

Įsigijote lėktuvo bilietus į šį spalvingą ir saulėtą miestą? Tada verta pasidomėti šalies tradicijomis ir kultūra. Čia – kita laiko zona ir valiuta. Kai atvyksite į šį miestą, jus nustebins itin draugiškas ir paslaugus čia gyvenančių elgesys. Be to, verta pasirūpinti patogia avalyne – akmenuotos gatvės ir siauri šaligatviai ne itin tinka ilgiems pasivaikščiojimams.

Susipažinkite: tai – Vilnius

Kokie pagrindiniai Lietuvos sostinės bruožai? Vilnius – kūrybiškas, turintis savo atskirą menininkų respubliką. Vilnius – kultūros sostinė, sauganti didžiausią Europoje senamiestį. Vilnius – draugiškas ir atviras visiems, šiltai kviečiantis jus apsilankyti! >>>