Mano skrendu.lt
Ieškok
Pagalba
DUK
Bendraukime
Apie

Pigūs skrydžiai Vilnius  Faro

Atlanto vandenyno skalaujamas Faras

Bene svarbiausias pietų Portugalijos transporto mazgas yra įsikūręs Fare. Mieste veikia didžiausias regione oro uostas, taip pat prekybos, žvejybos ir keltų uostai, geležinkelio stotis. Faro miestas gali pasigirti puikiai išlaikyta senąja miesto dalimi, kurią turi aplankyti kiekvienas turistas. >>>

Atlanto vandenyno skalaujamas Faras

Bene svarbiausias pietų Portugalijos transporto mazgas yra įsikūręs Fare. Mieste veikia didžiausias regione oro uostas, taip pat prekybos, žvejybos ir keltų uostai, geležinkelio stotis. Faro miestas gali pasigirti puikiai išlaikyta senąja miesto dalimi, kurią turi aplankyti kiekvienas turistas.

Ką aplankyti?

Faro mieste galima atrasti daugybę įdomių lankytinų vietų, tačiau būtent toliau išvardytas vietas reikėtų įsidėmėti kiekvienam:

  • XIII amžiaus katedra pačiame miesto centre, o priešais ją – VIII amžiuje statyti vyskupų rūmai.
  • Tikra gėda būtų neaplankyti Faro senamiesčio – čia išlikusi romėnų statyta gynybinė siena.
  • Archeologijos muziejus – buvusiame vienuolyne įsikūręs muziejus nustebins kiekvieną lankytoją (verta pamatyti romėnų mozaiką).
  • Nossa Senhora do Carmo bažnyčia, dar vadinama auksine bažnyčia. Aplankę sužinosite, iš kur kilo toks bažnyčios pavadinimas.

Skrendu.lt skrydžių ekspertai padės pasirūpinti viskuo, ko gali prireikti perkant lėktuvų bilietus. <<<

Ką ragauti?

Maisto įvairovė Portugalijoje yra didžiulė, todėl kiekvienas gurmanas, atvykęs į Farą, tikrai nebus nuskriaustas. Žuvis, šviežios jūros gėrybės, paukštiena, mėsa, įvairūs saldėsiai ir nepakartojamo skonio vynas... Taigi, atvykus į Farą, badauti tikrai neteks.

Portugalai dievina mėsą, todėl jų virtuvėje yra gausybė mėsos patiekalų. Paragaukite Cozido a Portuguesa (didžiulė lėkštė mėsos ir šiek tiek garnyro). Taip pat portugališkų troškinių Feijoada Transmontana, kur gausu įvairios rūšies mėsos ir daržovių.

Kodėl verta atvykti?

Faro miestas yra puiki vieta tiek tingioms, tiek ir aktyvioms atostogoms. Atvykusieji atostogoms į Farą taip pat aplanko ir kitus Algarvės regiono miestus, kurie nėra labai nutolę nuo šio miesto. Verta paminėti, kad lėktuvų bilietai į Farą nėra brangūs, todėl čia apsilankyti gali kiekvienas. >>>