Mano skrendu.lt
Ieškok
Pagalba
DUK
Bendraukime
Apie

Pigūs skrydžiai Vilnius  Birmingamas

Birmingamas – antra Venecija

Koks miestas pirmiausia šauna į galvą, kai pradedame kalbėti apie Jungtines Karalystes? Žinoma, kad Londonas. Tačiau klystate manydami, jog vien tik sostinė gali sužavėti turistus. Antras pagal dydį Anglijos miestas Birmingamas dėl savo >>>

Birmingamas – antra Venecija

Koks miestas pirmiausia šauna į galvą, kai pradedame kalbėti apie Jungtines Karalystes? Žinoma, kad Londonas. Tačiau klystate manydami, jog vien tik sostinė gali sužavėti turistus. Antras pagal dydį Anglijos miestas Birmingamas dėl savo vandens kanalų sistemos prilygsta Venecijai, o šokolado fabrikas traukia smaližius iš viso pasaulio.

Ką aplankyti tiesiog būtina?

Kaip jau supratote, Birmingamas savo turiniu sužavės ne tik tikrus šokolado mėgėjus, bet ir pasakiškų vaizdų ištroškusius keliautojus. Norėdami aplankyti visus šauniausius šio miesto objektus nenusibrėžkite konkretaus laiko limito, nes kiekvienas naujas posūkis slepia kažką naujo.

Skrendu.lt skrydžių ekspertai padės pasirūpinti viskuo, ko gali prireikti perkant lėktuvų bilietus. <<<

Štai keletas vietų, kurias būtina aplankyti:

  • Viktorijos aikštė – miesto centre esančią aikštę supa net trys įspūdingi pastatai: dvi rotušės ir tarybos rūmai.
  • Thinktank mokslo muziejus sužavės tiek suaugusius, tiek vaikus. Tiesioginė pažintis su kalbančiais robotais ir variklių veikimo dėsniais… Čia veikia planetariumas, mokslui skirtas sodas ir istorijos eksponatų paroda.
  • Cadbury pasaulis (angl. Cadbury World) – muziejus padalytas į 14 zonų, o pamatyti čia galima įvairiausių stebuklų: kaip vyksta visas šokolado gamybos procesas, kokia jo atsiradimo istorija, kaip jis pakuojamas.

Ko neparagauti būtų didžiulė nuodėmė?

Keliaudami į naują šalį, be abejo, norime ne tik susipažinti su istorija ir tradicijomis, bet ir išbandyti virtuvės šedevrus. Štai dienos valgiaraštis, kurį privaloma išbandyti, atvykus į Birmingamą ar bet kokį kitą Anglijos miestą:

  1. tradiciniai english breakfast: juodoji arbata su pienu ir keptas neplaktas kiaušinis su kepta šonine, o garnyras – skrudinta kvietinės duonos riekelė;
  2. pietūs: trinta daržovių sriuba ir bifšteksas su pasirinktu salotų garnyru bei bulvėmis;
  3. desertas: Jorkšyro pudingas ir kava. >>>