Mano skrendu.lt
Ieškok
Pagalba
DUK
Bendraukime
Apie

Pigūs skrydžiai Vilnius  Atėnai

Atėnai – praeities ir dabarties kryžkelė

Graikijos sostinė gyvuoja jau kelerius tūkstančius metų ir traukia lankytojus dėl savo istorinio, kultūrinio ir meninio paveldo. Bet Atėnai vilioja ne tik dėl antikinės architektūros. Atėnai modernus, šiuolaikiškas miestas, kuriame pasilikti norės visi! >>>

Atėnai – praeities ir dabarties kryžkelė

Graikijos sostinė gyvuoja jau kelerius tūkstančius metų ir traukia lankytojus dėl savo istorinio, kultūrinio ir meninio paveldo. Bet Atėnai vilioja ne tik dėl antikinės architektūros. Atėnai modernus, šiuolaikiškas miestas, kuriame pasilikti norės visi!

Atėnai – žengiant istorijos keliais

Atėnai – vienas iš seniausių pasaulio miestų, skaičiuojantis jau 3400 metų. Todėl seniausia, istorinė miesto dalis yra svarbiausia lankytina vieta. Pasivaikščioję pagrindine promenada, galėsite užlipti ir ant garsios Atėnų akropolio kalvos, kur stovi didinga Partenono šventykla. Verta aplankyti ir šalia pat esantį Partenono muziejų. Jame eksponuojami daugiau negu 4 tūkstančiai radinių iš šios vietos. Netoli šventyklos yra ir daug kitų dėmesio vertų vietų: propilėja, Atėnų Nikės šventykla ir antikinis Dioniso teatras.

Skrendu.lt skrydžių ekspertai padės pasirūpinti viskuo, ko gali prireikti perkant lėktuvų bilietus. <<<

Tradicinių skonių istorijos Atėnuose

Lankantis šiame Graikijos metropolyje tikrai atsiras proga paragauti tradicinių graikiškų patiekalų, ir tai tikriausiai nebus salotos! Štai kelerios idėjos, ko galima ieškoti Atėnuose:

  • Moussaka – baklažanų, pomidorų ir mėsos apkepas mėgstamas visoje Graikijoje.
  • Žemyninėje Graikijos dalyje ypač mėgstami įvairūs pyragai saldūs, sotūs su įvairiais įdarais. Spanakopita ir tiropita – vieni iš labiausiai paplitusių tradicinių pyragėlių su sūriu.
  • Išgerkite tradicinės graikų kavos ellinika užkąsdami vienu iš saldžių vietinių skanėstų: baklava, amygdolota ar kataifi.

Atėnai – vasaros miestas

Šioje Graikijos dalyje vyrauja Viduržemio jūros klimatas – karštos vasaros ir vėsios, tačiau nešaltos žiemos. Temperatūra dažniausiai nenukrenta žemiau negu 7 °C. Geriausias metas apsilankyti – vėlyvas pavasaris ir ruduo. Na, ar jau įsigijote lėktuvo bilietus?

Lietuvos centras – Vilnius

Vilnius sveikina jus ir kviečia apsilankyti! Lietuvos sostinė – didžiausias šalies miestas, kultūrinis, politinis, verslo centras, taip pat nuo 1994 m. įrašytas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Vilnius lankytojus traukia tiek įdomiomis vietomis, tiek žaliuojančia gamta. >>>