Mano skrendu.lt
Ieškok
Pagalba
DUK
Bendraukime
Apie

Pigūs skrydžiai Varšuva  Tenerifė

Tenerifė – Kanarų salų perlas

Kvapą gniaužiantys vaizdai, turtinga virtuvė, šilta saulė ir nuostabus oras... Tenerifė – tikra pasakiškų atostogų vieta, kurią tikrai verta aplankyti! >>>

Tenerifė – Kanarų salų perlas

Kvapą gniaužiantys vaizdai, turtinga virtuvė, šilta saulė ir nuostabus oras... Tenerifė – tikra pasakiškų atostogų vieta, kurią tikrai verta aplankyti!

Tenerifės gamtos stebuklai

Prieš milijonus metų Tenerifės sala, iš bangų iškilusi lyg Afroditė, užburia savo gamtos grožiu bei įvairove. Šios vietos turėtų būti kiekviename kelionės maršrute!

  • Teidės ugnikalnis – į svaiginančias beveik 4 kilometrų aukštumas kylantis kalnas, aukščiausia viršūnė ne tik Tenerifėje, bet ir visoje Ispanijos karalystėje. Nuo jo matyti visos Kanarų salos.
  • Salos vakarinėje pakrantėje į Atlanto vandenyną smenga Los Gigantes skardis, kurio uolos siekia 500–800 metrų aukštį. Įspūdingas uolas galima apžiūrėti plaukiant laivu, arba pasigrožėti vaizdais, atsiveriančiais iš šalia esančio to paties pavadinimo miestelio.
  • Icod de Los Vinos mieste augantis tūkstantį metų menantis Drakono medis – viena iš lankomiausių Tenerifės vietų. Tai – unikalus Tenerifės salos floros pavyzdys, apipintas legendomis bei pasakojimais.

Skrendu.lt skrydžių ekspertai padės pasirūpinti viskuo, ko gali prireikti perkant lėktuvų bilietus. <<<

Ką paskanauti?

Tenerifės virtuvėje pinasi Ispanijos bei Kanarų salų skoniai. Pasivaišinkite šiais tradiciniais patiekalais besimėgaudami vietiniais gėrimais:

  • Conejo estofado – patiekalas mėsos gurmanams. Savo sultyse ar pomidorų padaže troškinta triušiena tiesiog tirpsta burnoje!
  • Jeigu jūsų daug ir norite paragauti visko po truputį, užsisakykite parrillada – grilyje keptų patiekalų rinkinį. Parrillada gali būti tiek mėsos, tiek jūros gėrybių, tad kiekvienas gali pasirinkti pagal savo skonį.
  • Tenerifėje taip pat gausu jūros gėrybių, bet išskirtiniu delikatesu laikomas virtas aštuonkojis, pagardintas aliejumi bei citrinų sultimis.

Amžinas pavasaris Tenerifėje

Švelnaus tropikų vėjo glostoma Kanarų sala visada šiltai pasitiks savo lankytojus: žiemą vidutinė temperatūra svyruoja tarp 18–24 °C, o vasarą siekia 24–28 °C. Salą beveik visus metus džiugina saulė – per metus čia būna tik dvi savaitės lietaus. Tad griebkite lėktuvų bilietus ir pasišildykite Tenerifės saulėje! >>>