Mano skrendu.lt
Ieškok
Pagalba
DUK
Bendraukime
Apie

Pigūs skrydžiai Tenerifė  Vilnius

Vilnius – svaiginančių panoramų miestas

Lietuvos sostinė vilioja dėl savo didžiulio senamiesčio ir nuo aukštesnių vietų atsiveriančių vaizdų. Jei įsigijote lėktuvo bilietus į Vilnių, besileisdami pamatysite daugybę į dangų besistiebiančių bokštų ir daug viliojančių miesto šviesų. >>>

Vilnius – svaiginančių panoramų miestas

Lietuvos sostinė vilioja dėl savo didžiulio senamiesčio ir nuo aukštesnių vietų atsiveriančių vaizdų. Jei įsigijote lėktuvo bilietus į Vilnių, besileisdami pamatysite daugybę į dangų besistiebiančių bokštų ir daug viliojančių miesto šviesų.

Gotikinis Vilnius

Nors Vilnius garsėja savo baroko stiliaus pastatų gausa, Lietuvos sostinėje galima pasigrožėti ir šio grakštaus vėlyvojo viduramžių laikotarpio architektūros stiliaus pavyzdžiais.

  • Žinomiausias, reikšmingiausias ir įspūdingiausias gotikinio stiliaus paminklas Vilniuje – Šv. Onos ir Bernardinų bažnyčių ansamblis.
  • Šv. Mikalojaus bažnyčia – viena iš seniausių visoje Lietuvoje tebestovinčių bažnyčių, kurioje gotikos bruožai išlikę puikiai.
  • Kazio Varnelio namai ir muziejus iš pirmo žvilgsnio daug nesiskiria nuo aplinkui stovinčių namų, tačiau įžengus į vidų visu gražumu atsiskleidžia senoji gotikinė architektūra.

Skrendu.lt skrydžių ekspertai padės pasirūpinti viskuo, ko gali prireikti perkant lėktuvų bilietus. <<<

Gal užkąsti?

Pasivaikščiojus mieste ir apžiūrėjus jo grožybes, be abejo, norisi prisėsti ir sočiai pavalgyti. O sostinėje pasirinkimų tikrai daug!

  • Norisi tradicinių lietuviškų patiekalų? Užsukite į Senąją trobelę pasisotinti skaniais, lyg namuose gamintais patiekalais.
  • Tiems, kurie nori plataus pasirinkimo ir tikrai sočiai pavalgyti, verta apsilankyti restorane Talutti.
  • Itališkos virtuvės mėgėjams patiks jaukus ir autentiškas Fiorentino. Pasislėpęs Alumnato kiemelyje, šis restoranas kviečia trumpam pasimėgauti Toskanos saulės šiluma ir aromatais.

Įspūdinga Vilniaus katedra

Ar žinojote, kad visas sostinės katedros pavadinimas – Šv. vyskupo Stanislovo ir Šv. Vladislovo arkikatedros bazilika? Net ne visi vilniečiai gali pasigirti tai žinantys. Nors bažnyčia šioje vietoje stovėjo jau nuo XIII a., ji buvo dažnai rekonstruojama. Dabar tai – klasicistinio stiliaus pastatas su išsiskiriančia barokine Šv. Kazimiero koplyčia.

Tenerifė – Kanarų salų pasididžiavimas

Ši Ispanijai priklausanti sala vilioja dėl savo išskirtinės gamtos, kvapą atimančių vaizdų ir šilto, švelnaus klimato. Čia gausu užsiėmimų tiek aktyvių pramogų mėgėjams, tiek tiems, kurie nori atsipalaiduoti. >>>