Mano skrendu.lt
Ieškok
Pagalba
DUK
Bendraukime
Apie

Pigūs skrydžiai Ryga  Reikjavikas

Reikjavikas – nepaprasto grožio kampelis

Islandijos miestas, įsikūręs pietvakarių dalyje, yra šiauriausia pasaulyje sostinė. Taip pat tai yra viena iš mažiausių sostinių Europoje, bet tegul jūsų tai nesuklaidina. Atvykę įsitikinsite, kad miestas pilnas žadą atimančių vaizdų. Ir būkite visiškai ramūs dėl savo saugumo – Reikjavikas tituluojamas, kaip vienas iš saugiausių miestų pasaulyje. >>>

Reikjavikas – nepaprasto grožio kampelis

Islandijos miestas, įsikūręs pietvakarių dalyje, yra šiauriausia pasaulyje sostinė. Taip pat tai yra viena iš mažiausių sostinių Europoje, bet tegul jūsų tai nesuklaidina. Atvykę įsitikinsite, kad miestas pilnas žadą atimančių vaizdų. Ir būkite visiškai ramūs dėl savo saugumo – Reikjavikas tituluojamas, kaip vienas iš saugiausių miestų pasaulyje.

Gamtos stebuklai Reikjavike

Šis miestas – lyg ramybės ir kerinčių vaizdų oazė. Nusileidę lėktuvu, pasijusite taip, lyg patekę į kitą pasaulį. Miestas itin tvarkingas, daug gatvės meno. Čia dėl išskirtinių gamtos vaizdų plūsta ne vienas turistas. Reikjavikas pripažintas kaip vienas iš žaliausių miestų pasaulyje. Metas įsigyti lėktuvo bilietus ir aplankyti šias vietas:

  1. Halgrimo bažnyčia – aukščiausias pastatas visoje saloje. Užkilkite į bažnyčios viršūnę ir grožėkitės viso miesto panorama. Pastato aukštis siekia 73 metrus.
  2. Mėlynoji lagūna – tai karštųjų versmių ežeras, kurio temperatūra visais metų laikais būna 37–39 laipsniai šilumos. Pasiruoškite mėgautis gamtos stebuklu.
  3. Sólfar arba vikingų laivas – tai laivo formos skulptūra, žavinti dėl savo preciziškai išgautų formų. Skulptūra pastatyta prie pat senojo miesto uosto.

Skrendu.lt skrydžių ekspertai padės pasirūpinti viskuo, ko gali prireikti perkant lėktuvų bilietus. <<<

Maistas Reikjavike

Atvykę į Reikjaviką, be abejonės, ieškosite tradicinio Islandijos virtuvės maisto. Salą supa vanduo, todėl jūrų gėrybių mėgėjams puikiai tiks tradicinė Islandijos virtuvė. Paragaukite šių patiekalų:

  1. HÁKARL – fermentuotas ryklys. Tai yra vienas iš seniausių Islandijos delikatesų. Pagautas ryklys yra apdirbamas ir džiovinamas apie 5 mėnesius, čia gyvenantys žmonės jį valgo kaip užkandį.
  2. Žuvies troškinys – menkių troškinys su svogūnais ir bulvėmis baltajame padaže. Šis troškinys įprastai patiekiamas su namine duona, pagardinta sviestu.
  3. Ėrienos kepsnys. Islandai itin mėgsta šią mėsą. Ją ruošia pagal išpuoselėtą receptą. Paragavę nustebsite dėl itin švelnaus skonio. Dažniausiai patiekiamas su bulvėmis.

Kainos Islandijos sostinėje

Kainos Islandijoje kiek didesnės negu esame įpratę matyti likusioje Europos dalyje. Pietūs žmogui gali kainuoti 15 eurų. Nakvynės kainos mieste prasideda nuo 50 eurų, prireikus nuvykti toliau, vieno bilieto kaina bus 3,65 Eur.

Ryga nustebins

Ryga, mylimiausias latvių miestas, pastaruoju metu itin išpopuliarėjęs tarp keliaujančių žmonių. Parkų gausa paliks didžiulį įspūdį. Na, o senamiestis – pasaulinio lygio paveldas! Griebiame pigius skrydžius ir pasileidžiame į nuotykius. >>>