Mano skrendu.lt
Ieškok
Pagalba
DUK
Bendraukime
Apie

Pigūs skrydžiai Ryga  Dortmundas

Dortmundas – ilgaamžių tradicijų miestas

Vokietijos šiaurės vakaruose, šiaurės Vestfalijos žemėje, įsikūręs aštuntas pagal dydį šalies miestas Dortmundas. Šis miestas garsėja ne tik dėl savo sporto klubo, bet ir dėl ilgaamžių aludarystės tradicijų. Lankytojus į miestą traukia jo šurmuliuojantis centras bei energija trykštančios pramogų ir kultūros tradicijos. >>>

Dortmundas – ilgaamžių tradicijų miestas

Vokietijos šiaurės vakaruose, šiaurės Vestfalijos žemėje, įsikūręs aštuntas pagal dydį šalies miestas Dortmundas. Šis miestas garsėja ne tik dėl savo sporto klubo, bet ir dėl ilgaamžių aludarystės tradicijų. Lankytojus į miestą traukia jo šurmuliuojantis centras bei energija trykštančios pramogų ir kultūros tradicijos.

Praeities atogarsiai Dortmunde

Kaip ir daugelis kitų Vokietijos miestų, Dortmundas smarkiai nukentėjo per Antrąjį pasaulinį karą. Tačiau mieste galima aplankyti ne tik muziejus – išlikusių ir senų, akį traukiančių pastatų.

  • Reinoldikirche (liet. Šv. Reinoldo bažnyčia)vienas iš seniausių miesto pastatų. 1270 m. baigta statyti bažnyčia žavi gotikinio stiliaus ansambliu.
  • Hörde pilis. Įspūdį keliantys rūmai dabar žvelgia į naujai atsiradusį Fenikso ežerą. XII a. statytoje pilyje įrengtas muziejus, kuriame galima sužinoti daugiau apie jos istoriją.
  • Kiek toliau už miesto dunksantys Hohensyburg pilies griuvėsiai mena VII a. Čia taip pat stovi memorialas karo aukoms, o nuo pilies atsiveria žadą atimantis kraštovaizdis.

Skrendu.lt skrydžių ekspertai padės pasirūpinti viskuo, ko gali prireikti perkant lėktuvų bilietus. <<<

Kelionė su šeima? Skriskime į Dortmundą!

Pigių skrydžių pasiūlymai idealiai tinka kelionėms su šeima. O Dortmunde tikrai yra, ką nuveikti ir pamatyti kartu!

  • Dortmundo zoologijos sodas. Kam nepatinka apsilankymas zoologijos sode? Šeimų ypač pamėgta vieta savo dydžiu ir gyvūnų įvairove nusileidžia nebent tik Berlyno zoologijos sodui.
  • DASA muziejus. Muziejaus interneto puslapis skelbia: DASA – vaikų rojus! Ir tikrai: šis robotikai skirtas muziejus įvairaus amžiaus lankytojus sudomina ir įtraukia dėl savo interaktyvumo ir informatyvumo.

Dortmundas – šiaurės Vestfalijos Babilono sodas

Prieš kelis dešimtmečius dar buvęs didelis pramonės centras šiandien Dortmundas atrodo visai kitaip. Didžiąją miesto dalį užima žaliosios erdvės daug parkų, vandens sistemos. Įspūdingiausiu miesto projektu tapo dirbtinis ežeras, tyvuliuojantis vietoje kadaise ten stovėjusios milžiniškos plieno gamyklos.

Dinamiška Latvijos sostinė – Ryga

Šiame Baltijos regiono mieste kūrybiška energija liejasi per kraštus: Ryga pulsuoja, vibruoja ir stebina bet kuriuo metų laiku. Charakteringą Rygos ritmą pajusite visur: nuo žadą atimančios architektūros iki atpalaiduojančios jūros pakrantės. >>>