Mano skrendu.lt
Ieškok
Pagalba
DUK
Bendraukime
Apie

Pigūs skrydžiai Ryga  Bergenas

Bergenas – turistų numylėtinis

Bergenas antras pagal dydį Norvegijos miestas, įsikūręs 7 kalnų ir 7 fiordų apsuptyje, vakarinėje pakrantėje. Nors nuo šalies sostinės Oslo nutolęs apie 470 km, vasaros sezonu tai yra vienas iš lankomiausių Norvegijos miestų. Taigi ar jau pasinaudojote pigių skrydžių pasiūlymais ir įsigijote bilietus į šį Skandinavijos perlą? >>>

Bergenas – turistų numylėtinis

Bergenas antras pagal dydį Norvegijos miestas, įsikūręs 7 kalnų ir 7 fiordų apsuptyje, vakarinėje pakrantėje. Nors nuo šalies sostinės Oslo nutolęs apie 470 km, vasaros sezonu tai yra vienas iš lankomiausių Norvegijos miestų. Taigi ar jau pasinaudojote pigių skrydžių pasiūlymais ir įsigijote bilietus į šį Skandinavijos perlą?

Ką aplankyti?

Miestelio centras – tai Vågen uostas, kurio tikras grožis ir stulbinanti panorama atsiveria, pakilus čia esančiu funikulieriumi. Taip pat nevalia prabėgti ir Bryggen pakrantės, nes dabar čia mediniuose nameliuose įsikūrusios kavinės, suvenyrų krautuvės ir menininkų dirbtuvės.
Dar keletas objektų, kuriuos privalu aplankyti svečiuojantis Bergene:

  • Bergeno akvariumas – jūros eksponatų gausa lenkia visus Europos muziejus.
  • Senasis Bergeno muziejus – po atviru dangumi įsikūręs muziejus, kuriame eksponuojami 40 skirtingų XVIII – XIX a. medinių namų.

Skrendu.lt skrydžių ekspertai padės pasirūpinti viskuo, ko gali prireikti perkant lėktuvų bilietus. <<<

Ką ragauti?

Lankantis naujoje šalyje vienas iš svarbiausių tikslų – tradicinių patiekalų ragavimas. Nėra išimtis ir Norvegija. Faktas, kad čia pirmenybė teikiama žuviai ir jos patiekalams. Tad būtina apsilankyti didžiuliame žuvų turguje, kur prekystaliai nukrauti šviežių jūros gėrybių. O ką ragauti kavinėse? Štai keletas žinomų patiekalų pavadinimų:

  • Lutefisk – džiovinta, o po to išvirta menkė su bulvių ir žirnelių garnyru.
  • Kjøttkaker – susmulkinta ir į rutuliukas susukta jautiena, patiekiama su padažu ir virtomis bulvėmis. Tipiška vakarienė Norvegijoje.

Orai Bergene

Taip tai yra lietaus šalis! Taigi nesvarbu, koks sezonas, keliaujant Skandinavijos link patartina su savimi turėti lietpaltį ir skėtį. Orai Bergene visus metus išlieka gana vėsūs, o vasarą temperatūra visgi pakyla iki +25 °C. >>>