Mano skrendu.lt
Ieškok
Pagalba
DUK
Bendraukime
Apie

Pigūs skrydžiai Kaunas  Stavangeris

Stavangeris – ramus gamtos kampelis

Ketvirtas pagal dydį Norvegijos miestas kviečia pasigrožėti vietine gamta ir kultūros paminklais. Stavangeris įkurtas XII a., tačiau aplinkui randama daug vikingų gyvenimo pėdsakų. Kviečiama įsigyti lėktuvo bilietus į šį nuostabų pietų Norvegijos miestą! >>>

Stavangeris – ramus gamtos kampelis

Ketvirtas pagal dydį Norvegijos miestas kviečia pasigrožėti vietine gamta ir kultūros paminklais. Stavangeris įkurtas XII a., tačiau aplinkui randama daug vikingų gyvenimo pėdsakų. Kviečiama įsigyti lėktuvo bilietus į šį nuostabų pietų Norvegijos miestą!

Gamtos stebuklai Stavangeryje

Šis ramus Norvegijos miestas turi jaukų senamiestį ir seniausią šalyje katedrą, statytą dar XII a. Bet patraukliausias Stavangerio bruožas – jį supanti nepaprasto grožio gamta.

  • Kiekvienas Stavangerio lankytojas privalo pamatyti Preikestolen, „sakyklos uolą“ – labiausiai fotografuojamą Norvegijos vietą. Nuo 600 m aukščio uolos atsiveria žadą atimantys vaizdai.
  • Kjerag kalnas užburia nuo jo viršūnės pasirodančiu Norvegijos kraštovaizdžiu, o kopiant į jį visu gražumu atsivers gamtos panorama.

Skrendu.lt skrydžių ekspertai padės pasirūpinti viskuo, ko gali prireikti perkant lėktuvų bilietus. <<<

Norvegijos delikatesai Stavangeryje

Kiekvienais metais Stavangeryje rengiamas maisto festivalis Gladmat yra žinomas visoje Skandinavijoje. Galite būti tikri, kad skanaus maisto čia tikrai rasite!

  • Dūmu kvepianti rūkyta silkė – vienas iš tradicinių vietinių patiekalų.
  • Ėrienos patiekalai – Norvegijos virtuvės šerdis. Stavangeryje galima paragauti ir tradicinio fenalår, ir populiaraus pinnekjøtt.
  • Norvegijoje mėgstama įvairiausių rūšių mėsa. Čia galima paragauti elnienos, stirnienos, o taip pat ir briedžio mėsos. Švelnaus skonio kurapka laikoma ypač išskirtiniu delikatesu.

Kokie orai?

Norvegija daug kam siejasi su atšiauriomis žiemomis ir sniego pusnimis, tačiau pietinėje šalies dalyje įsikūręs Stavangeris pradžiugins švelniu jūriniu klimatu. Nemėgstantiems kaitrios saulės maloniai šilta, bet ne karšta Stavangerio vasara bus kaip tik! >>>