Mano skrendu.lt
Ieškok
Pagalba
DUK
Bendraukime
Apie

Pigūs skrydžiai Kaunas  Kopenhaga

Kuo vaišina danų virtuvė?

  • Danijoje sumuštiniai valgomi tris kartus per dieną. Paprastai ant juodos ruginės duonos užtepamas sviestas, o tada ant viršaus dedami įvairūs priedai: pasirinktinai žuvis, paštetas, sūris ir kt. O tada padažas ir žalumynai: agurkai, svogūnai, kaparėliai, petražolės... >>>

Kuo vaišina danų virtuvė?

  • Danijoje sumuštiniai valgomi tris kartus per dieną. Paprastai ant juodos ruginės duonos užtepamas sviestas, o tada ant viršaus dedami įvairūs priedai: pasirinktinai žuvis, paštetas, sūris ir kt. O tada padažas ir žalumynai: agurkai, svogūnai, kaparėliai, petražolės...
  • Tradicinis danų valgis – kiaulienos kepsnys. Skrudinta kiaulienos oda ir lauro lapai – pagrindiniai patiekalo akcentai.
  • Vietinį Carlsberg alų Danijoje populiaru patiekti prie rimtų patiekalų, pavyzdžiui, prabangiuose vakarėliuose ir per išskirtines šventes.

Danija – viena brangiausių ES narių

Jei pigų savaitgalio skrydį į Kopenhagą galima įsigyti ir už 10 Eur, tokios malonios kainos pačioje Danijos sostinėje pasitaikys rečiau. Viešojo transporto bilietas į vieną pusę čia kainuotų kiek daugiau negu 3 Eur, rinkinys McDonald’s restorane kainuotų apie 10 Eur. Bet nakvynę išsinuomoti Airbnb.com tinklalapyje galima ir nuo 20 Eur.

Skrendu.lt skrydžių ekspertai padės pasirūpinti viskuo, ko gali prireikti perkant lėktuvų bilietus. <<<

Kodėl kauniečiai myli savo miestą?

Tikriausiai daugelis sutiks, kad Kauno miesto gyventojai puoselėja didžiulę meilę savo visai šaliai ir miestui. Buvusioje laikinojoje Lietuvos sostinėje ir negalėjo būti kitaip. Dar nuo tarpukario čia sklandė išskirtinė atmosfera, kuri jaučiama iki šiol.

Populiarios lankytinos vietos Kaune

Gerai žinomoje lietuviškoje dainoje, o dažnai ir tiesiog galima išgirsti, kad Kaunas – Lietuvos širdis. Taigi kuo šis miestas reikšmingas?

  • Kauno pilis – seniausias miesto istorinis objektas. Ne veltui pastatytas šalia Neries ir Nemuno upių santakos. Įžymus lankytinas objektas buvo skirtas gintis nuo priešų XIV a.
  • Žaliakalnio funikulierius išskirtinis tuo, kad yra seniausias iki šiol veikiantis keltuvas ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Funikulieriui, keliančiam iki Paminklinės Kristaus Prisikėlimo bažnyčios, jau daugiau negu aštuonios dešimtys metų. >>>