Mano skrendu.lt
Ieškok
Pagalba
DUK
Bendraukime
Apie

Pigūs skrydžiai Kaunas  Edinburgas

Edinburgas – naujų potyrių miestas

Edinburgas – Škotijos sostinė ir antras pagal dydį šios šalies miestas. Garsėja ne tik dėl gražių architektūros statinių, šokių ir muziko pačiame miesto centre, bet ir dėl be galo skanių saldumynų, išskirtinio viskio ir permainingo oro. Skubėkite, nes lėktuvų >>>

Edinburgas – naujų potyrių miestas

Edinburgas – Škotijos sostinė ir antras pagal dydį šios šalies miestas. Garsėja ne tik dėl gražių architektūros statinių, šokių ir muziko pačiame miesto centre, bet ir dėl be galo skanių saldumynų, išskirtinio viskio ir permainingo oro. Skubėkite, nes lėktuvų bilietai į šį miestą greitai tirpsta!

Ką aplankyti šiame mieste?

Ar jau pasinaudojote pigių skrydžių pasiūlymais? Nenustebkite, bet šiame mieste kiekvienas žingsnis – tai naujas nuotykis. Miesto centre besiilsintys ugnikalniai, gausybė parduotuvių. Privalomų objektų sąrašas, kuriuos kiekvienas turi aplankyti:

  • Holyrood parkas – čia pamatysite 250 metrų aukščio kalną, kurį dažnai vadina Artūro sostu. Nuo jo atsiveria nuostabi miesto panorama, o įėjimas į šį parką yra visiškai nemokamas.
  • Edinburgo pilis – antras pagal lankomumą Škotijos objektas, kurio vaizdas ir interjeras drąsiai galėtų pretenduoti į Hario Poterio filmus.
  • Princesės gatvė – tikras rojus mėgstantiems apsipirkti ir besižavintiems karalių stiliumi. Vaikščiodami gatve būtinai užsukite į Princesės sodą, kuriame sužavės ramus paukščių čiulbėjimas.

Skrendu.lt skrydžių ekspertai padės pasirūpinti viskuo, ko gali prireikti perkant lėktuvų bilietus. <<<

Ką paragauti šiame nuostabiame mieste?

Škotų virtuvė labai skiriasi nuo kaimynystėje esančių anglų virtuvės. Čia vartojama mažiau greito maisto ir labiau vertinamas natūralumas: košės, daržovės, žuvis. Štai trys top dalykai, kuriuos privalu išbandyti svečiuojantis Edinburge:

  1. avižinė košė – avižos čia karalienės: kepami sausainiai, verdamos košės, o vakarienei patiekiami avižinių miltų blynai su įvairiais uogų padažais.
  2. žuvienė – skanu ir mėgstama tiek vakarienei, tiek pietų komplekse. Paragauti galima kiekvienoje kavinėje.
  3. airiškasis arba škotiškasis viskis dažnai pilamas į kavą. Jį naudoja ruošiant desertus arba tiesiog geriamas mėgaujantis jo išskirtiniu skoniu.

Keturi metų laikai per vieną dieną

Koks šiandien oras Škotijoje? Pasakyti negali niekas. Prognozės čia keičiasi kas valandą. Taigi nors išėjote iš namų šviečiant kaitriai saulei, nepamirškite pasiimti ir skėčio. Skirtingos oro masės lemia visiškai skirtingas orus visose Jungtinių Karalysčių salos dalyse. Škotijoje vidutinė metų temperatūra žemesnė negu pietinėje Anglijoje. >>>