Mano skrendu.lt
Ieškok
Pagalba
DUK
Bendraukime
Apie

Pigūs skrydžiai Dublinas  Ryga

Ryga – sveiki atvykę į didžiausią Baltijos šalių miestą!

Galime džiaugtis pigiais skrydžiais į miestą, kurį lygina su Viena, Sankt Peterburgu ir Barselona. Rygos architektūra nė kiek nenusileidžia minėtiesiems miestams! >>>

Ryga – sveiki atvykę į didžiausią Baltijos šalių miestą!

Galime džiaugtis pigiais skrydžiais į miestą, kurį lygina su Viena, Sankt Peterburgu ir Barselona. Rygos architektūra nė kiek nenusileidžia minėtiesiems miestams!

Akis džiuginantys pasivaikščiojimai

Jeigu dar nesate aplankę garsiųjų Rygos art nouveau gatvių – tai galėtų būti puiki pažinties su šiuo žymiu architektūros stiliumi pradžia.

  • Art nouveau, kitaip vadinamo jugendo, stiliumi suprojektuotų pastatų ypač gausu Elizabetes gatvėje. Abejose gatvės pusėse išsidėstę namai atima amą, o kartais ir žvelgia atgal į juos žvelgiančius savo išraiškingas chimerų akis.
  • Patį pirmą šiuo stiliumi pastatytą pastatą galite apžiūrėti Audēju gatvėje. Joje jis stūkso jau nuo 1899 metų.
  • Apžiūrėti interjerą taip pat galima Alberte gatvėje nr. 12, kuriame yra šiuo stiliumi įrengti namai. Jie buvo pastatyti 1903 m. ir atviri norintiems išvysti autentiškus to meto namų interjero kūrinius.

Skrendu.lt skrydžių ekspertai padės pasirūpinti viskuo, ko gali prireikti perkant lėktuvų bilietus. <<<

Kur pasisotinti Rygoje?

Rygoje yra iš ko rinktis įvairių skonių mėgėjams: tiek tradicinio skonio mėgėjams, tiek gurmanams.

  • Norintiems paragauti tradiciškesnių patiekalų verta rinktis Folkklubs Ala Pagrabs. Jį rasite Peldu gatvėje nr. 19. Čia patiekalus dažnai pagardina ir gyva post folk muzika!
  • Labai ištaigingu interjeru pasižymintis prancūziškos virtuvės restoranas Entresol jugendo architektūros apsuptoje gatvėje siūlo pamaloninti gurmanus tiek skonio, tiek vaizdo atžvilgiu. Jie įsikūrę Elizabetes gatvėje nr. 22.
  • Mėgstantiems išskirtinio vyno, šviežio maisto, modernaus minimalizmo bei džiazo mišinį siūlome aplankyti Trompete, Peldu gatvėje nr. 24.

Gal minutėlę atsipūsti?

Jeigu ieškote ramesnės vietos, kurią suptų gamta, ir jeigu į Rygą vykstate šiltuoju metų laiku, netoli senamiesčio parke įsikūręs arbatos namelis Apsara suteiks ramybės oazę. Terbatas gatvėje nr. 2 stovintis medinis namelis kviečia užsukti visus tuos, kurie mėgsta neįprastus arbatų derinius bei nori mėgautis langais į gamtą, jaukiai įsitaisę tarp pagalvėlių.

Kur slepiami Dublino lobiai?

Veržlioji Airijos sostinė, sutraukianti daugybę meno ir mokslo entuziastų, siekiančių patyrinėti jos slaptus ir ne tokius slaptus kultūrinio paveldo lobius. Lėktuvo bilietas jau jūsų kišenėje – tad su kuriais iš jų norėtumėte susipažinti Jūs? >>>