Mano skrendu.lt
Ieškok
Pagalba
DUK
Bendraukime
Apie

Pigūs skrydžiai Bergenas  Ryga

Ryga – šimtmečių kryžkelė

Į UNESCO Pasaulio kultūros ir gamtos paveldo sąrašą įtraukta Latvijos sostinė didžiuojasi turinti turtingą kultūrinį paveldą. Kiekvienas šimtmetis čia paliko savo pėdsaką. Įsigykite lėktuvo bilietus ir patirkite nuostabiąją Rygą patys! >>>

Ryga – šimtmečių kryžkelė

Į UNESCO Pasaulio kultūros ir gamtos paveldo sąrašą įtraukta Latvijos sostinė didžiuojasi turinti turtingą kultūrinį paveldą. Kiekvienas šimtmetis čia paliko savo pėdsaką. Įsigykite lėktuvo bilietus ir patirkite nuostabiąją Rygą patys!

Kerinti Rygos architektūra

Šio didmiesčio architektūrinis paveldas – milžiniškas. Šiuos objektus būtina pamatyti lankant Latvijos sostinę.

  • Melngalvių rūmai – vienas iš įspūdingiausių pastatų Rygoje. XIV a. statybos rūmai žavi dėl savo prašmatnios puošybos.
  • Jugenda Stila Nami – jugendo stiliaus namai. Jų pagrindinis bruožas – įmantrus, stebinantis dekoras.
  • Laisvės monumentas – vienas iš Rygos simbolių, į dangų kylantis įspūdingas architektūros ir meno kūrinys. Jis simbolizuoja ne tik Latvijos nepriklausomybę, bet ir šalies vienybę.

Skrendu.lt skrydžių ekspertai padės pasirūpinti viskuo, ko gali prireikti perkant lėktuvų bilietus. <<<

Išskirtiniai muziejai Rygoje

Muziejumi po atviru dangumi praminta Latvijos sostinė įdomi ne tik kaip miestas, bet ir gali pasigirti populiariais muziejais. Siūlome aplankyti šiuos:

  • Okupacijos muziejus. Besidomintys istorija tikrai nepasigailės apsilankę šiame muziejuje. Jame daugiau sužinosite apie lietuviams ir latviams skaudų bendrą laikotarpį.
  • Nacionalinis Latvijos meno muziejus. Meniškos sielos pasijus kaip namie didžiausiame šalies meno muziejuje. Jame nuolat eksponuojami daugiau negu 52 000 meno kūrinių. Maloniai nustebins ant muziejaus stogo įrengtos apžvalgos aikštelės.

Ryga ir Vilnius – Baltijos sostinės

Abiejų Baltijos šalių sostines sieja ne tik bendra istorija. Įdomu, tačiau abu miestai turi legendas apie Šv. Kristoforą. Vilniuje jis – miesto globėjas, o Latvijoje sakoma, kad šis milžinas pastatė pačią Rygą. >>>