Mano skrendu.lt
Ieškok
Pagalba
DUK
Bendraukime
Apie

Pigūs skrydžiai Amsterdamas  Vilnius

Gyvybingas šiandienos Vilnius

Dėl pigių skrydžių Vilniaus oro uoste vis dažniau ūžia zujantys keleiviai ir lėktuvai. Tiesa, Lietuvos sostinė – ne Niujorkas, bet dinamiškas ir sparčiai į priekį žengiantis miestas kviečia įsilieti į svetingą didmiesčio minią. >>>

Gyvybingas šiandienos Vilnius

Dėl pigių skrydžių Vilniaus oro uoste vis dažniau ūžia zujantys keleiviai ir lėktuvai. Tiesa, Lietuvos sostinė – ne Niujorkas, bet dinamiškas ir sparčiai į priekį žengiantis miestas kviečia įsilieti į svetingą didmiesčio minią.

Pažinkite Vilnių per kalbančias skulptūras

Vilniaus kalbančios skulptūros – interaktyvus edukacinis ir kultūrinis projektas, per kurį penkiolika miesto skulptūrų pasakoja ne tik savo, bet ir miesto istorijas. Jos prabils apie skirtingas Vilniaus istorijos epochas, įvairias kultūrines ir etnines grupes ir kt. Tarp skulptūrų yra rašytojai Kristijonas Donelaitis ir Adomas Mickevičius, istorinės asmenybės – Gediminas ir Barbora Radvilaitė, rajono simboliu tapęs Užupio angelas bei daug kitų. Kalbančias skulptūras atpažinti padės speciali mėlyna lentelė, o pokalbiui tereikia išmaniojo telefono.

Skrendu.lt skrydžių ekspertai padės pasirūpinti viskuo, ko gali prireikti perkant lėktuvų bilietus. <<<

Atradimai aplink Vilnių

Ištrūkite iš skubančio miesto ir praleiskite dieną gamtos apsuptyje. Siūlome aplankyti šias vietas:

  • Trakai. Savo vidury ežero stovinčia pilimi garsėjantis miestelis yra kiek daugiau negu 20 km nuo Vilniaus. Nepamirškite paragauti kibinų!
  • Europos geografinis centras. Apsilankykite Europos centre vos už 26 km nuo Vilniaus! Čia stovi Lietuvos įstojimą į Europos Sąjungą pažyminti Lietuvos skulptoriaus Gedimino Jokūbonio kompozicija.
  • Kernavė. Netoli Lietuvos sostinės įsikūrusi Kernavė garsėja dėl savo piliakalnių komplekso, nuo kurio atsiveria kerintis Lietuvos kraštovaizdis.

Lauktuvės iš Vilniaus

Populiariausi lietuviški suvenyrai – gintariniai papuošalai bei aksesuarai, taip pat įvairūs lino gaminiai. Taip pat jaukumo suteiks nedideli mediniai raižiniai ar magnetukai. Ant daugumos suvenyrų puikuojasi Vilniaus simboliai – Geležinis vilkas ir Gedimino pilis.

Amsterdamas – Nyderlandų pasididžiavimas

Lėktuvų bilietai į gražią Nyderlandų sostinę – jau čia! Amsterdamas vilioja ne tik dėl atsipalaidavusio požiūrio į gyvenimą, bet ir dėl išskirtinės architektūros ir muziejų gausos. >>>